…Sau, altfel spus, nu te incumeta sa iti marturisesti cele mai inalte aspiratii genului de oameni care stii sigur ca ar exclama: “De ce pleci iar in vacanta? Doar ai mai fost anul asta odata!”. Sanatos este sa pastrezi sub cheie cele mai fierbinti aspiratii, caci in momentul implinirii lor, hei!, cine crezi ca te va privi cu ochii cat cepele?

846-05648207 © ClassicStock / Masterfile Model Release: Yes Property Release: No 1950s - 1960s TWO ELDERLY WOMEN CHARACTERS GOSSIPING ONE WOMAN WITH HAIR CURLERS OTHER WITH HAT

La fel sta treaba si cu videochatul. Firea noastra, a oamenilor, este sa judecam si o facem ca si cum am licentiat dreptul magna cum laude. Si criticam (a se citi: judecam) totul: ce fac vecinii, cum aleg prietenii sa isi petreaca weekendurile, ce fusta scurta poarta colega de birou, s.a.m.d. Nu cred ca am stat vreodata insa sa analizam satisfactia pe care aceste critici ne-o pot aduce. Dar au facut psihologii asta pentru noi, iar rezultatele spun asa: critica neconstructiva/ judecatul/ barfa se afla printre cele mai proaste obiceiuri care, ai ghicit, nu aduc nicio satisfactie. Pentru ca da, inca nu am reusit nici pana azi sa imi platesc cu parerea celorlati nimic, nici macar biletul de autobuz, cu o singura calatorie.

Parerea celorlalti si frica de “gura lumii” sunt unul din motivele satului arhaic romanesc, dar se pare ca nu ne scuteste nici in zilele metropolelor cosmopolite; temeri ca: sa nu afle prietenii ca fac videochat, sa nu ma intrebe vecinii de unde am avut bani de masina asta frumoasa, etc sunt in top, din discutiile avute cu colegele mele.

Recent, compania producatoare de cele mai delicate/ frumoase/ subtiri…”mere”, a lansat un nou model de telefon care, inca de la debut pe noi ne-a cucerit. Bineinteles, eu si colegele mele ne-am aliniat primele si am pus mana pe pretiosul gadget in primele zile dupa lansare. Azi, o colega vine la mine, pe jumatate suparata, pe jumatate amuzanta: “Fata, zi-mi si mie ce sa le spun colegelor la facultate. De unde am avut eu bani sa imi iau telefonul asta?” Si stau si explic tacticoasa cum nu este problema nimanui ce, cum si de unde beneficiem de achizitiile pe care le avem. Parand ca filosofiile mele nu o dau pe spate, colega mea imi da bomba: “Stiu! Spun ca mi-am vandut un rinichi!”. Nu va descriu, bineinteles, valurile de ras starnite.

Zambesc si acum. Asa suntem noi, oamenii. Preferam sa oferim adesea explicatii pentru lucruri care tin fix de viata noastra. Ca ar fi mai amuzant sa iti vinzi un rinichi decat sa faci videochat, asta numai cei din exterior o pot crede. Paradiz este vazut de noi, insider-ii, ca o familie, nu business, desi este in fond o sursa substantiala de venit. Ce sefi, superiori si admini, cand noi avem doar prieteni aici?

Probabil ai ghicit ca mai sus vorbeam de noul telefon iPhone 8. Ei bine, de ce doar cei din echipa Paradiz sa beneficieze de super-gadgetul asta? Prin urmare, ne-am gandit ca la petrecerea aniversara de 15 ani Paradiz (Shh, nu va spun mai mult deocamdata!) sa oferim unei fericite fete noul iPhone 8! Tot ce trebuie sa faci este sa te inscrii in concurs completand formularul de concurs aici! Extragerea va avea loc in data de 30 noiembrie, in cadrul party-ului “15 ani de Paradiz!”