Pai, sa vedem: o vacanta pe o insula exotica, o casa cu un dressing imens, o masina sport ultimul model, o garderoba de designer… Ce??? Nu sunt deja o mostenitoare rasfatata?

Lucrurile, spre maaaarea noastra nemultumire, nu stau asa pentru cele mai multe dintre noi. Stim ca realitatea ne indeamna gratios catre munca, sacrificii si ani din viata dedicati proiectelor care (speram!) sa ne aduca cat mai aproape de dorintele noastre.

Intreaga noastra existenta graviteaza in jurul a trei concepte: supravietuirea, traiul si dorinta. Ti le explic pe rand, desi tu, fata desteapta, te-ai prins rapid cum stau lucrurile. Supravietuirea este partea aceea a vietii noastre pe care se bazeaza continuitatea, si este un cumul de lucruri pe care le facem pentru a putea fi in continuare aici. Prin urmare, apa, mancarea, caldura, siguranta sunt elemente care ne mentin in viata. Traiul este asemanator supravietuirii, insa se diferentiaza de aceasta prin faptul ca poti trai fara anumite lucruri, dar pe care stilul de viata contemporan ti le impune. Fie ca vorbim de o locuinta, de o masina, de haine, de asigurari medicale, toate acestea ne asigura un trai si, multumim Cerului si inventatorilor pentru toate facilitatile pe care azi le avem si sunt parte din traiul nostru. Cea de a treia parte a existentei noastre este dorinta. Dorinta este zvacul acela care ne motiveaza, ne slefuieste, ne face sa alergam cu limba de un cot scoasa pentru indeplinirea ei. Nu este vitala pentru supravieture si nici indispensabila de trai; Dar tu iti doresti, crezi in visul tau si stii ca, prin implinirea lui, esti un om mai fericit.

Cu totii ne dorim: zile mai bune, mai fericite, vacante mai frumoase, case mai mari si masini mai performante. Sau poate esti genul visator: vrei o iubire ca in filme si un Fat Frumos calare pe un armasar alb imaculat. Indiferent de dorintele pe care le nutrim, trebuie sa gasim in intensitatea acesteia motivatia de a o face realitate. Puterea aceea de a muta muntii din loc, doar pentru a iti vedea visul implinit. Gandeste-te doar cum ar fi viata “fara sa ii mai doresti nimic”. Ai fi tentata sa crezi ca de vis, pentru ca se presupune ca ai la degetul mic tot ce ti-ai dorit. Dar dupa euforia implinirii, urmeaza momentul acela amarui cand nu mai ai niciun scop. De aceea te sfatuiesc ca implinirea oricarei dorinte pe care o ai sa functioneze pe principiul unei liste: bifezi una, insa aspiri din ce in ce mai sus.

Asa cum procedeaza colegele mele de la Paradiz. De-a lungul anilor mi-a fost dat sa asist la implinirea dorintelor micute, cum ar fi o rochie superba, insa mult prea scumpa, dar si implinirea viselor marete precum achizionarea unei case. Acestea sunt doua simple exemple, ideea este alta. Nu va pot descrie emotia pe care o simt cand ma anunta o colega: “Mai stii ca te-am innebunit cu…? Ei bine, am reusit!”. Ma simt precum un gradinar care isi vede rodul muncii crescand pana infloreste. Si stii ce imi aduce satisfactie si mai mare? Faptul ca vad ca niciuna din prietenele mele nu se lasa duse de mirajul indeplinirii unei dorinte. Faptul ca sunt femei pentru care ambitia si determinarea le este mantra si stiu ca mereu este loc de mai sus, mai bine. Si asta e un motor puternic; e enorm de placut sa fi inconjurata de prieteni care te pot duce doar in sus.

In concluzie, dragele mele, nu va uitati dorintele. Munciti, respirati si transpirati dorinta. Este singura cale catre viata la care visati, credeti-ma. Voi ce va doriti si unde sunteti dispuse sa va opriti?