Desi e publicat putin mai tarziu, acest articol a fost scris pe o banca, in gradina botanica, fix de 1 iunie.  Ce moment mai maret si mai plin de nostalgie decat acesta, pentru a ne aminti de copilarie, de zbenguitul  in spatele blocului, de “gaze, fete, fori, baieti” sau leapsa?

Destul de rapid am dat rochitele papusii pe noile colectii de designer, si parca, si mai repede, am facut tot ce ne-a stat in putinta pentru a fi adulti: am trecut prin scoala, prin prietenii si experiente, si am tras cat mai repede sa fim independete: job, propria masina, apartament si alte lucruri ce succed din ele. Practic, am dat sucul la pai pe o cupa de sampanie fina si boom!, iata-ne astazi, cu vise implinite si altele “pe drum”, dar cu din ce in ce mai putin timp pentru copilul ce inca traieste in noi.

Si ma intreb: “In lipsa pretentiilor marete si a muncii sustinute, am fi oare mai saraci sau… mai copii?”

Daca nu am mai avea vacante pe plaje exotice, ne-am mai bucura oare de garla de la marginea orasului?

Daca nu am mai avea masini puternice, am mai incaleca pe bicicleta si am pedala cu nesat pana la o tranta serioasa, care iti face julituri pe coate si genunchi?

Daca nu am mai avea apartamente cochete, ne-am multumi cu un cort facut din doua paturi, una a ta si una a vecinei  de scara, unde  sa va ascundeti de cei mari?

Cu siguranta nu. Trecerea anilor, eforturile depuse si lucrurile obtinute ne-au schimbat perceptia asupra vietii si ne-au transformat din copii in oameni mari, cu dorinte si planuri.

Si chiar nu este un lucru rau! Atat timp cat, din cand in cand, te poti gadila si inghionti cu cea mai buna prietena, daca in timpul unei sedinte la munca te pufneste rasul chiar cand o colega isi prezinta serioasa ideile revolutionare, daca atunci cand ploua ai placerea de a face o pirueta in ploaie fara teama ca-ti curge mascara, ei bine, esti un adult care nu si-a pierdut spirirtul copilaresc.

Si in fond, asta cred ca este si secretul reusitei ca adult. Sa fii determinata, ambitioasa, independenta si puternica cu siguranta sunt lucruri de neinlocuit, dar daca, printre acestea, reusesti sa faci macar un lucrurile sugerate mai sus si sa te simti bine facandu-l, ai castigat! Nu uita: Fiecare varsta isi are frumusetea!