Ma gandeam zilele acestea de ce impartasesc pe blogul Paradiz parerile mele, experientele colegelor, insight-urile din studio. Multi vor spune ca e marketing, ca nu sunt lucruri ,,pe bune”. Daca veti citi cateva articole cap-coada, veti observa insa ca sunt prezentate trairi si franturi din viata unui model de videochat, pe care altfel nimeni nu le-ar cunoaste. Pentru ca videochatul, prin natura sa, este un ,,job cu usile inchise”. De cele mai multe ori, in necunostinta de cauza, oamenii isi formeaza pareri deformate despre domeniu si, implicit, despre fetele care lucreaza in industrie. Si pentru a le feri de probleme, preferam sa le protejam identitatea, neinvitand in studio persoane din exterior. Iar in acest caz am mers pe principiul: ,,daca nu putem deschide usile, macar o fereastra”. Daca va-ntrebati, asa a luat nastere blogul Paradiz.

14522472_1368215236541660_1153728096_o

Si cum saptamana aceasta a stat sub semnul intrebarii, am zis sa continui cu o alta interogatie: cu ce e Paradiz diferit? Cred ca cel mai bun raspuns, comparativ cu locurile in care am mai lucrat, e faptul ca aici simti ca tu contezi mai mult decat un simplu nume pe o condinca de prezenta. Ca oamenilor le pasa cu adevarat, iar atunci cand te intreaba ce-ai patit, chiar vor sa stie. Si asta iti ofera o stare de bine si un sentiment de mandrie ca esti parte din echipa.

Totodata, un alt motiv pentru care as recomanda Paradiz cu drag sta in faptul ca un job aici iti ofera liniste. Poate pare banal, dar cele care aveti experienta in piata muncii stiti probabil cum este sa stai stresata ca vine sefu’ si sa ai o senzatie permanenta ca ai un ghimpe in spate, ca cineva iti va cere explicatii si ca vei fi mustrata. Ei bine, eu la Paradiz am invatat sa ma bucur ca ma intalnesc cu cineva, indiferent ca este un superior sau o colega, sa zambesc la gandul ca incepe o noua zi si sa renunt la instinctul de a arunca telefonul pe geam atunci cand imi suna alarma. Poate sunt lucruri marunte, dar care, oricat de cliseic ar suna, le apreciezi atunci cand iti lipsesc.

14536515_1368215246541659_562307256_o

Locul de munca, din punctul meu de vedere, nu ar trebui sa fie resimtit ca un spatiu de persecutie. Jobul nu este doar despre task-uri, deadline-uri si subordonare. Daca tot iti petreci mai bine de jumatate din viata lucrand, de ce sa nu fie timp de calitate? Cineva mai intelept ca mine spunea la un  moment dat faptul ca viata profesionala face parte din viata personala si nu invers. Asta pentru ca multi vedem reusita profesionala ca un tel in viata, si nu echilibrul si implinirea personala. Poate ca nu vrei sa faci o cariera din videochat, dar cu siguranta vrei sa traiesti frumos si sa te bucuri de beneficiile unui loc de munca ce nu iti aduce doar satisfactii financiare, ci si liniste si bucurii marunte. Pentru ca, privind poate dintr-un unghi mai ingust, viata nu este despre succes si triumf, intrucat de cele mai multe ori simtim ca am tras lozul castigator traind o viata fericita.

Sfatul meu astazi este pentru acelea dintre voi care va treziti dimineata cu gandul ca mergeti la ,,scarbici”. Daca esti nemultumita, renunta!  Joburile se schimba, dar o viata traita in stres si asteptand ,,ziua de maine”, nu. Deci, gandeste-te de doua ori si alege intelept!