Cunosc fete care spun: ,,Eu nu vreau sa fac videochat, eu vreau sa fac o cariera!” Raspunsul meu e mereu acelasi: ,,Si cine te opreste?” Vedeti, asta este o problema de mentalitate, pentru ca ele nu se anuleaza reciproc. Poti face videochat pentru a-ti mari veniturile si sa ai tototdata un job in domeniul tau, pentru a te simti implinit, facand ceea ce-ti place.

De asemenea, poti sa faci videochat si sa evoluezi prin intermediul firmei: ca admin, ca trainer sau Manager de Resurse Umane. Sau, pur si simplu, sa evoluezi ca om: sa inveti care sunt responsabilitatile unui job, sa devii organizat si, cum ar spune un intelept, ,,sa cunosti valoarea banilor”. Managementul financiar este foarte important, mai ales atunci cand castigurile sunt considerabile. Pentru ca, va spun sincer, cand ,,dai de bani”, tendinta e una singura: sa-i cheltui compulsiv pe toate prostiile care-ti ies in cale. Reduceri la sandale? Cumpar, sigur o sa-mi trebuiasca la primavara! Vrea iubitul blugi de la Levi’s din Palas? Ii cumpar! Ce importanta are ca-s mai scumpi decat salariul mamei pe o luna? Insa in timp ajungi sa fii mai cumpatata, sa iti chibzuiesti cheltuielile si sa pui deoparte pentru achizitii care conteaza cu adevarat. Sau planuri.

zenska-jesen

In tabelul: ,,da-mi trei motive sa fac videochat!”, as situa insa pe primul loc nevoia de suport financiar. Unii oameni au nevoie de sprijin ca sa-si permita vacante in Maldive, altii doar pentru a-si continua studiile. Am colege care astazi nu ar fi avut sansa de a termina o facultate, daca nu faceau chat. Pentru ca banii erau putini, parintii erau stramtorati, iar alt ajutor nu aveau. Si asa au realizat faptul ca videochatul este sansa vietii lor. Daca ar fi ignorat-o, lumea ar fi avut astazi cu un doctor mai putin. Sau un avocat. Sau orice alt specialist. Pentru ca, indiferent daca ne place sau nu, realitatea ne confirma faptul ca visurile se transforma in frustrari atunci cand nu ai bani.

Am fost intrebata daca as fi de acord ca fiica mea sa faca videochat. (Da, stiu, direct la corason). Bineinteles ca as fi, pentru ca eu nu cred ca este nimic gresit in asta. Oameni buni, sa faci videochat nu este echivalent cu ce vedeti voi in filmele porno! Da, nu neg ca nu ar fi erotism, dar pentru hardcore exista site-uri de specialitate. Gratis!

Pe aceste site-uri se conecteaza, in mare parte, barbati care isi doresc sa primeasca apreciere, pe care, din pacate, nu au primit-o niciodata in viata reala. Sau care vor sa cunoasca fete, sa stea de vorba, sa bea un pahar seara si sa se destinda dupa o zi istovitoare de munca. Si sa va mai spun ceva: nu doar dereglatii platesc pentru videochat. Sunt directori, oameni de afaceri, oameni de stiinta si alte exemple de barbati ,,cu toate tiglele pe casa” si realizati social, care prefera sa plateasca pentru a petrece timp placut pe site-uri dedicate. Si nu, nu-i fura si nu-i pacaleste nimeni, cum am mai auzit. Ei stiu foarte bine pentru ce platesc si nu-i deranjeaza. Nu isi inchipuie ca o sa se casatoreasca cu modelele si o sa traiasca fericiti pana la adanci batraneti.

boy

In schimb, platesc pentru o conversatie amuzanta, pentru ca fetele astea sunt un vis: nu-i sacaie daca au dat like pe Facebook unei alte fete (pentru ca nu au contul lor de Facebook, bineinteles), nu le controleaza prin telefon si nici nu le doare capul subit, atunci cand situatia devine mai interesanta. Si, ce sa vezi, unii din acesti barbati, care ,,n-au ce face cu banii”, se conecteaza cu modelele lor preferate pentru a le ajuta. Pentru ca le stiu povestea, pentru ca le compatimesc si vor sa le sprijine sa continue, sau pentru ca pur si simplu le plac. Stiu, greu de crezut ca o face un strain, cand deseori niciun prieten sau o ruda nu te ajuta. Poate pentru ca basmele exista. Chiar daca Cenusareasa face din cand in cand tease, iar printul nu vine cu calul alb, ci cu cardul si un nickname.