Schimbare, schimbare, schimbare!

Pana si schimbarea anotimpurilor ne reaminteste faptul ca nimic nu dureaza pentru totdeauna, ca viata in sine este un fenomen dinamic si ca ideea de „permanent” este una cat se poate de iluzorie. Si cu cat te vei obisnui mai repede cu gandul asta, cu atat mai bine. Pentru ca o astfel de mentalitate te va ajuta sa faci fata cu brio momentelor de turnura din viata ta, care vor aparea fara dar si poate.

Cand vine vorba despre domeniul  videochatului  in Iasi, marea majoritate a celor care aleg job-ul de model sunt  in general persoane tinere, care urmeaza cursurile uneia dintre numeroasele facultati din acest oras. Asta inseamna ca vor intra in campul muncii in jurul varstei de nouasprezece-douazeci de ani si vor lucra ca model de videochat pana in momentul in care vor absolvi, urmand ca mai apoi sa isi inceapa o cariera in domeniul in care s-au specializat. Sigur ca e imposibil sa generalizam, deoarece sunt cazuri si cazuri de modele care nu s-au oprit odata cu finalizarea studiilor.

Motivele pentru care vei vrea la un moment dat sa faci o schimbare sunt variate, insa ce este cert e ca nu vei lucra ca model pentru totdeauna!  Poate suna cumva alarmant cand te gandesti la un anumit tip de stabilitate, la o cariera pe termen lung, insa traim deja vremuri in care putini oameni aleg sa stea in acelasi loc de munca pentru o perioada de timp indefinita, eventual din prima zi de angajare si pana in momentul in care se vor retrage de pe piata muncii. Lucrurile stau cu totul diferit in momentul de fata, ceea ce inseamna ca marea majoritate a persoanelor vor avea pe parcursul vietii mai multe locuri de munca, in companii diferite si uneori in domenii cat se poate de diferite de la unul la altul.

Asadar, ce se intampla atunci cand nu mai vrei sa lucrezi ca model de videochat in Iasi? In ce alta directie te poti orienta? Aici totul depinde de ambitiile pe care le ai, de felul in care vrei sa iti construiesti viata, de telurile pe care ti le propui pentru viitor. Sunt cazuri de modele care au lucrat in domeniul videochatului pana in momentul in care au reusit sa-si deschida o mica afacere proprie, devenind astfel antreprenori in diverse domenii, sunt cazuri de modele care au pornit pe drumul pe care s-au specializat sau care si-au urmat o anumita pasiune personala, reusind astfel sa o transforme intr-un venit constant, insa exista si cazuri de persoane care nu vor sa faca un salt in afara domeniului cu care s-au obisnuit si in care au acumulat atat de multa experienta.

Vorbim aici despre acele persoane care se simt atat de legate de studioul in care au lucrat ca model (de obicei pentru o perioada mai indelungata de timp), incat in momentul in care vor sa renunte la munca online, pasul pe care il vor face este acela de a ramane in cadrul companiei, ocupand insa un alt post.

Postul de model trainer este unul dintre cele mai cautate in aceste conditii, deoarece ii va oferi ocazia unui fost model sa impartaseasca din experienta sa, lucru care reprezinta un avantaj de ambele parti. Iar la PARADIZ, cel mai profesionist studio de videochat din Iasi se pune mare accent pe training, deoarece acesta constituie un aspect extrem de important cand vine vorba despre performanta in adevaratul sens al cuvantului. Si cine poate sti cel mai bine cum stau lucrurile, daca nu un fost model?

Avantajul unui fost model de videochat este acela ca va putea vorbi din propria experienta, nu doar la nivel teoretic despre tot ceea ce se intampla in aceasta lume online, va sti in permanenta ce sfaturi sa ofere si cum sa gestioneze diversele situatii care apar, va sti sa fie un bun psiholog (fara sa fi avut neaparat studii de specialitate in domeniu) pentru acel model aflat la inceput de drum. Si desi este deseori cea mai cautata, aceasta nu este singura pozitie pe care o poate ocupa un fost model la PARADIZ, oferta in cadrul studioului nostru fiind una cat se poate de cuprinzatoare, de la job-ul de studio manager, specialist resurse umane, specialist relatii publice, fotograf, videograf si pana la cel de make-up artist si hairstyle artist.

Asadar, ce urmeaza „dupa videochat”? Variantele sunt multe, depinde doar de tine sa le fructifici, conform propriilor tale dorinte.

Pana data viitoare,

Lady Di