Cand am debutat in acest domeniu acum aproape un an si jumatate, nu imi imaginam cat de impresionanta poate fi industria videochatului. Desi aveam o idee despre ce inseamna asta, iar mie imi place sa fiu la curent cu tot ce se intampla in lume si ma documentez mereu inainte sa imi formez sau exprim o parere, recunosc cu mana pe inima ca am fost placut surpinsa!

Experienta mea in campul muncii timp de aproape 7 ani a fost concentrata doar in aria showbiz-ului romanesc, cu precadere, industria muzicala. Am lucrat cu artisti renumiti si am facut parte din echipe mari de organizare de evenimente. Practic am “gustat” din cel mai ridicat nivel de profesionalism din Romania, deci termenul de comparatie nu lipseste. Am crezut ca in videochat lucrurile sunt mai superficiale. Niste fete in fata unui calculator performant, niste lumini bine pozitionate si o conexiune buna de internet, nu? Nimic mai gresit!

Pe langa o intreaga infrastructura specifica studiourilor profesioniste (departament foto-video, PR, IT, resurse umane, contabilitate etc.), exista si un departament specializat in comunicarea si relationarea cu siturile partenere. Ce inseamna asta? Ca trainerii si managerii de studio mentin o stransa relatie cu cei responsabili de diverse functionalitati ale siturilor colaboratoare. Rolul legaturii dintre studio si site este acela de a manageria si putea remedia rapid diverse probleme ce pot aparea in cursul unei sesiuni online, dar nu numai, caci o colaborare este cu adevarat fructuasa atunci cand pot lua nastere proiecte comune, avand ca scop dezolvarea cunostintelor managerilor, modelelor, dar si de intelegere a nevoilor celor intai mentionati.

Si cum noua ne place sa ne dam “update” constant, dar si sa ridicam stacheta la un alt nivel, am pus la cale alaturi de puternicul nostru partener, Stripchat, o intalnire, insa nu oriunde, ci la sediul lor din Cipru. Si cum nu puteam sa ajungem in Cipru doar pentru 2 zile, am decis sa profitam de aceasta ocazie si sa petrecem aproape o saptamana intr-un teambuilding. Ce a insemnat asta? Poate pentru prima oara in istoria studiourilor de videchat din Romania, am pornit la drum cu 15 angajati, din care 11 modele (!!!) si 2 oameni responsabili de crearea de content foto-video.

Am inchiriat un complex de vile de lux in inima Larnacai unde ne-am petrecut cateva zile pline de activitati, atat recreative, cat si legate de job. Ce am facut mai exact? Fiecare model a avut parte de sedinte foto si video in locatii exotice, dar ne-am si consolidat ca echipa. Nu am avut parte de monotonie, caci pe timp de zi atentia noastra s-a focusat pe crearea de content special pentru modelele nostre, apoi petreceri pana tarziu in noapte. Cred ca unul dintre singurele minusuri ale acestei acestei excursii a fost lipsa somnului. Ne-am dorit sa facem atat de multe lucruri in aceasta perioada, incat am renuntat bucurosi la ore bune de somn. Personal, nu am mai vazut o echipa atat de stransa si asa un respect pentru etica de munca pana sa fac parte din Paradiz. Ca sa duc discutia intr-o directie amuzanta, bronzatul la piscina e tot munca, nu? 😛 Da, poate fi atunci cand, in acelasi timp, faci si poze!

Cu toate astea, din toate zilele petrecute in aerul cipriot, pot spune ca cea mai frumoasa zi a fost ziua Stripchat! Pentru ca Paradiz este unul dintre cei mai mari parteneri  Stripchat in Romania, am avut onoarea de a fi primii din lume care au participat la cursul de certified model (model certificat)! Vizita la sediul lor a inceput cu un tur al cladirilor si a culminat cu o discutie libera despre functionalitatile sitului, tips & tricks cu cei mai inalti oameni din conducere, Dmitry Breeze – CEO, Rick Morales – Business Development Manager si Michael Kaljouren – Head of support. La sfarsitul sedintei, modelele Paradiz au primit un trofeu ce sta drept dovada ca sunt modele certificate Stripchat.

Dar cum nici Paradiz, nici Stripchat nu se multumesc cu putin, ziua am continuat-o in valurile mediteraneene, pe un superb yacht. Sampanie in pahare de cristal si branzeturi fine. Nu va pot povesti mai multe. Ce se intampla pe yacht Paradiz x Stripchat, ramane pe yacht! 😀 Putem doar sa imbratisam similitudinea de business dintre cele 2 companii: munca e munca, distractia e distractie, iar modul de imbinare rezulta mereu in progress, in dorinta sincera de a da mai mult, mai bine, dar intr-un mod inteligent!

Ziua s-a incheiat intr-un restaurant celebru la malul Marii Mediteraneene, unde am degustat fructe de mare si specialitati cipriote, dar poate cel mai important a fost faptul ca ne-am bucurat si de prezenta lui Alex Hawkings, partener, co-founder si totodata propietarul Stripchat! Si pentru ca oamenii din Paradiz nu se multumesc doar cu distractie, inclusiv in timpul acestei cine am facut schimb de informatii si pareri, iar modele noastre au fost lamurite pana la ultimul detaliu cu o deschidere calduroasa, atat de rar intalnita!

Dupa aceasta experienta am ajuns mai uniti, mai informati, cu mii de poze si filmulete, martori a unor zile de neuitat! Experienta a fost una fructuoasa si ne bucuram de faptul ca avem un partener puternic in Stripchat! Ne-a placut, mai vrem, deci sigur o sa repetam in anul ce vine!

Σας αγαπάμε, Κύπρος!

Edvigia Taru – Brand Manager Paradiz Studios