S-a tot dezbatut pe tema secretelor succesului cand vine vorba despre modelele care ajung in top, iar daca ar fi sa facem un soi de clasament si la acest capitol, atunci programul de lucru (numarul efectiv de ore petrecute online) ar ocupa un loc fruntas. De ce? Pentru ca tocmai asta influenteaza extrem de mult nivelul de crestere al modelului, in primul rand ca popularitate.

In special pentru un model aflat inca la inceput de drum, dar si pentru cele care deja au suficient de multa experienta, este nevoie de timp si de rabdare pentru a te face cunoscuta in mediul online, pentru a-ti crea un stil si pentru a atrage cat mai multe persoane care iti vor fi alaturi zi dupa zi. Iar asta face diferenta! E ceva pentru care se merita sa faci un efort! Pentru ca in momentul in care vei veni la munca, vei sti ca te vei putea baza cel putin pe un numar X de persoane care vor fi acolo alaturi de tine. Iar cum totul are un inceput, si in acest caz trebuie sa incepi de undeva.

Primul pas pe care trebuie sa il faca un model dedicat este acela de a-si planifica un program de munca stabil si constant, pe care sa il respecte cu riguriozitate.  Daca vei fluctua intre ore si zile, nu vei putea sa iti creezi o baza puternica de followers. Trebuie avut in vedere si faptul ca in mediul online exista diferente de fus orar (uneori chiar foarte mari) care influenteaza foarte mult traficul si numarul de persoane care se afla online in diferite momente ale zilei.  Motiv pentru care, in functie de site-ul pe care alegi sa lucrezi, este bine ca in momentul in care iti stabilesti tura de lucru sa iei in calcul si locatia marii majoritati a utilizatorilor site-ului respectiv. In felul asta vei sti care este intervalul orar in care acestia vor putea fi alaturi de tine.

Odata ce ti-ai stabilit turele si zilele in care vei lucra, tine-te de acel program! Nu renunta dupa prima saptamana sub pretext „nu merge”! In felul asta nu vei reusi decat sa te demoralizezi, iar o atitudine negativa va atrage dupa sine rezultate la fel de neplacute. Da-ti o sansa si acorda-ti suficienta incredere! Nu uita ca videochatul este un domeniu al entertainment-ului, iar asta inseamna ca starea ta de spirit si atitudinea pe care o ai fata de ceea ce se intampla acolo sunt puncte forte esentiale.

In ceea ce priveste numarul efectiv de ore petrecute in fata camerei  pe parcursul unei zile, constanta este la fel de importanta. Indicat ar fi ca in momentul in care ti-ai inceput tura, sa nu pui „pauza” dupa prima jumatate de ora. Chiar daca ai senzatia ca nu ai trafic sau ca nu ai facut bani (din primul minut), „asa ca e o zi ratata”, fii constanta si nu trage concluzii pripite! Rabdare, rabdare, rabdare! Pentru ca nu poti anticipa in care moment al zilei lucrurile vor lua o turnura spectaculoasa. Asadar, du-ti tura pana la capat, indiferent de incasarile pe care le ai in ziua respectiva! Si fa-o cu zambetul pe buze! Nu te amagi cu iluzia ca „vei recupera”! Timpul pierdut, o sansa pierduta nu mai pot fi intoarse din mers.

Aminteste-ti ca cei care ajung in camera ta de chat te vor „testa”. Vor fi acolo, vor sta de vorba cu tine si vor astepta ca si tu sa dai dovada de aceeasi disponibilitate. Este felul lor de a te cunoaste, inainte de a cheltui acele sume fabuloase despre care ai tot auzit. Asadar, investeste timp si rabdare in lucrul asta. Vorbeste, socializeaza, interactioneaza! Cu cat mai creativ, cu atat mai bine! Fii curioasa in ceea ce ii priveste! Nimic de calitate nu se construieste peste noapte. Este un proces, dar vei culege roadele muncii tale mai devreme sau mai tarziu. Vei ajunge in timp sa ai acel „al saselea simt” vis-a-vis de interactiunea online si vei sti sa iti evaluezi interlocutorii dupa primele fraze, pentru ca mai apoi sa ii poti tria in mod corespunzator, canalizandu-ti atentia acolo unde simti ca este potential. Insa asta este un alt skill care necesita rabdare. Aminteste-ti asta de fiecare data cand te simti asaltata de conversatii care par ca nu duc nicaieri!

Incearca pe cat posibil sa fii „prezenta” in tot ceea ce se intampla!  Nu uita ca tu dictezi dinamica si felul in care interactionezi, iar daca pe chipul tau se va citi plictiseala sau dezamagirea ca nu ai cea mai buna zi, lucru asta se va transmite. Pastreaza-ti optimismul si increderea in sine! Si continua! Vei vedea ca in timp lucrurile vor capata mult mai mult sens!

Pana data viitoare,

LadyDi