Probabil ai auzit foarte multe povesti despre succesul fetelor de la videochat si despre felul in care viata lor s-a schimbat in mod de-a dreptul dramatic odata ce au inceput sa lucreze in domeniu. A devenit deja un soi de mit urban, insa nu fara motiv! Da, exista foarte multe astfel de cazuri in care modelele au reusit dupa un timp mai lung sau mai scurt sa isi duca visele la indeplinire si sa isi schimbe, in consecinta, viata in mod radical. Sigur ca acest lucru nu este valabil pentru toate cele care au incercat. Exista si cazuri in care reusita nu a fost, poate, la fel de spectaculoasa sau de usor de obtinut.  Si atunci apare si intrebarea de rigoare: care este motivul pentru care nu toate fetele „reusesc” in acest domeniu? Iar in cazul celor care ajung la acel nivel de performanta impresionant, ce anume face diferenta?

 „-Cum a reusit X sau Y sa atinga acel nivel?”

Care este reteta de succes la videochat, daca exista una?

Exista, in masura in care vorbim la modul cat se poate de general. Insa fiecare model de videochat este atat de diferit! De ce? Pentru ca fiecare om este diferit! Fiecare are propria personalitate si propriul mod de abordare,  iar cheia succesului este, si ea, la fel de diferita. In linii mari, se pot identifica o serie de factori care contribuie la asta, insa la nivel individual totul devine personalizat si incorporat in stil propriu.

Iar acest lucru este cel mai usor de observat in interiorul unui studio, in care toate modelele beneficiaza de aceleasi avantaje, vor lucra in aceleasi conditii, vor respecta aceleasi reguli,  insa incasarile lor nu vor fi niciodata identice. Mai mult decat atat, ele vor varia nu doar de la o persoana la alta, ci si de la o perioada la alta pentru acelasi model.

Conteaza enorm pentru fiecare model partea de tehnica, imagine, management si training, insa cand vine vorba de aparitia si de interactiunea online efectiva, lucrurile au propria dinamica. De ce? Pentru ca jobul de model de videochat este unul cat se poate de personal! Felul in care vor incorpora si vor utiliza toate informatiile si facilitatile care li se pun la dispozitie tine extrem de mult de personalitatea fiecareia dintre ele.  Nu exista un tipar anume cand vine vorba de felul in care ar trebui „sa fie” un model de succes, insa in mod cert este necesar ca fiecare dintre ele sa isi insuseasca un anumit set comun de cunostinte care le va ajuta in a intelege, in primul rand, ce anume presupune acest job, pentru ca mai apoi sa le propulseze catre acel succes la care viseaza orice persoana cand porneste pe acest drum.

Tocmai din acest considerent, trainingul oferit la PARADIZ este esential. Cele mai multe cazuri de esec sunt inregistrate in randul fetelor care au incercat sa lucreze „de acasa”, considerand ca este suficient un PC si o conexiune la internet, scapand astfel din vedere toate celelalte aspecte atat de importante.  Cu atat mai mult, cu cat nu au niciun fel de experienta in acest domeniu! Nestiind cum sa gestioneze numeroasele situatii care apar in mediul online, vor trage concluzii in mod eronat si vor renunta, considerand ca nu sunt „potrivite” pentru acest job.

Pornind de la aspectul fizic si pana la personalitate, fiecare are sansa ei. Fiecare model va aborda interactiunea online in maniera diferita si va atrage in mod diferit.  Imitatia este, probabil, cea mai proasta idee in cazul de fata! Ceea ce functioneaza pentru un anumit model nu va functiona garantat pentru toate celelalte! De fapt, secretul sta in a fi unica si in a oferi ceva ce numai tu poti oferi!  Este necesar sa iti descoperi atuurile si sa plusezi in acea directie, fara a incerca sa copiezi.

Fii tu insati, incearca sa vezi ce stil ti se potriveste si continua pe linia pe care o alegi. Este foarte important sa iti descoperi acel echilibru interior, sa te descoperi pe tine ca entertainer si sa reusesti sa faci asta in asa fel, incat timpul pe care il vei petrece in fata camerei sa fie unul de calitate, atat pentru tine, cat si pentru cei de partea cealalta a ecranului. Numai in felul asta vei reusi sa vii cu placere sa faci ceea ce faci, lucru valabil in orice domeniu, insa aici cu atat mai mult, cu cat starea ta de spirit se va reflecta in mod direct in rezultatele pe care le vei avea. Aici zambetul sincer face adevarate minuni!

Sa nu uitam de faptul ca videochatul porneste de la imagine! Este primul impact in interactiunea online, iar felul in care un model va sti si sa aiba grija de propriul look va face diferenta. Toate acele mici detalii pe care uneori tindem sa le omitem aici conteaza foarte mult. O persoana  ingrijita intotdeauna va fi placuta! O persoana vesela intotdeauna va atrage! Chiar daca uneori nu ai cea mai buna zi, ia-ti un moment pentru tine in care sa te detasezi de factorii generatori de stres. Si abia mai apoi incepe-ti tura de munca. Iar cand vine vorba de timpul efectiv petrecut online, este nevoie de constanta si dedicare! Daca iti vei organiza un program stabil si il vei respecta cu strictete, rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Si lista continua, mai avem o multime de tips&tricks pe care ti le putem dezvalui, insa daca ti-am trezit curiozitatea, te asteptam la noi, la o cafea. Sa povestim mai multe!

Pana data viitoare,

LadyDi