De-a lungul experientei mele in domeniul videochatului, am cunoscut multe fete. Am avut timp sa le aflu preocuparile, dorintele si framantarile. Si daca aspriratiile variau de la un model la altul, framantarile erau mai mereu aceleasi. ,,Daca afla parintii” si ,,daca ma intalnesc cu cineva cunoscut” ocupau topul doleantelor modelelor. Ordinea e aleatorie, iar importanta difera de la caz la caz.

M-am gandit pe aceasta cale sa va impartasesc si voua, cele pe care ,,v-a batut” macar o data gandul de a face videochat si v-ati lovit de aceleasi temeri, modul in care vad aceste doua realitati ale modelelor de videochat.

Va povesteam in articolul trecut despre cum poti manageria problema parintilor: fie le ascunzi natura jobului si te multumesti cu gandul ca ii poti ajuta suficient de mult, incat sa nu te mustreze constiinta ca ii minti, fie le spui adevarul, iar noi te vom sustine. Alegerea iti apartine. Pentru ca, asa cum precizam si in articolul legat de problemele fetelor de videochat, atunci cand tragi linie realizezi ca motivele pentru care ai ales sa faci videochat la Paradiz sunt mult mai numeroase si mai importante.

woman_box_head_810_500_55_s_c1Astazi vreau sa discutam mai pe larg problema cunostintelor, pe care s-ar putea sa le intalnesti intr-un studio de videochat. Chiar daca ti-e greu sa crezi, probabil 1 din 5 persoane pe care le cunosti fac videochat. Si daca in orice alt loc de munca nu ti s-ar parea nimic neobisnuit sa dai peste colega din liceu, la un studio lucrurile stau diferit. Unele fete se sperie si se linistesc doar dupa ce purtam o discutie rationala, ca intre adulti. Ca mai apoi sa realizeze ca nu este nimic anormal, iar asta nu le va afecta in niciun fel munca sau intimitatea.

De ce nu este o problema sa te intalnesti cu cineva cunoscut la un studio?

Pentru ca, in primul rand, asta inseamna ca amandoua aveti ceva in comun: sunteti intr-o perioada a vietii in care ati intampinat dificultati financiare si ati gasit aceeasi solutie. Iar acest lucru nu este doar o confirmare a unei decizii corecte, ci si convingerea ca ati ajuns intr-un loc potrivit, care a inspirat si altora incredere si corectitudine.

Multe dintre fetele pe care le vei intalni aici ne sunt colege de foarte mult timp. Pentru ca la Paradiz au gasit un mediu placut si stabilitatea de care aveau nevoie. Noi, in schimb, le-am oferit conditiile de lucru prielnice si increderea in faptul ca sunt persoane serioase, care merita sustinerea noastra. Pentru ca, din fericire, stim sa ne triem foarte bine personalul si sa pastram printre noi doar acele fete corecte si cu bun simt, pentru binele si fericirea tuturor.

Un alt motiv pentru care nu trebuie sa-ti faci griji daca vei intalni pe cineva cunoscut sta in prevederile legale despre confidentialitate, pe care noi am avut grija sa le stipulam in contract. Pentru ca vrem sa dormi linistita, avocatii nostri au introdus o clauza de protectie a imaginii in contractul de munca. Nimeni nu-si permite sa se joace cu litera legii, de aceea poti sa fii relaxata. Oricine lucreaza cu noi are forme legale intocmite si nu va divulga identitatea ta sau a colegelor tale.

kSi, daca stai si te gandesti mai bine, e foarte dificil sa te ,,joci” cu astfel de informatii. De unde stie X ca Y lucreaza la un studio de videochat, daca nu are nicio legatura cu domeniul? Categoric ar da de banuit in momentul in care ar divulga date sau nume despre persoanele care ii sunt colege intr-un studio.

Raportandu-ma la experientele personale, vreau sa va marturisesc faptul ca nu de putine ori mi s-a intamplat sa ma intalnesc cu cineva cunoscut. La un moment dat credeam ca este ,,reuniune de liceu” la studio. Cum am reactionat? Am ras zgomotos si am exclamat: ,,Si tu, fata?”. Apoi am povestit ce-am mai facut intre timp, pentru ca erau fete cu care nu pastrasem o relatie foarte apropiata. Iar chestia asta ne-a apropiat. Unele dintre ele mi-au ramas colege, altele nu. Dar de fiecare data cand ne intalnim e o stare de confort si complicitate. Ne bucuram ca am reusit sa ne cunoastem mai bine.

Pentru ca videochatul leaga relatii mai sincere decat vor lega vreodata liceul sau facultatea. Practic, cum cel mai mare secret al vostru va e cunoscut, toate celelalte lucruri par banale. De aceea va este mult mai usor sa vorbiti despre orice.

Pana cand lucrurile la nivel de mentalitate colectiva se vor schimba si lumea va fi la fel de deschisa cu videochatul, asa cum e cu orice alt job, e bine sa pastrezi in minte faptul ca uneori, lucrurile se intampla cu un rost. Iar faptul ca m-am intalnit intr-un studio de videochat cu cineva cunoscut a insemnat, cel putin pentru mine si colegele mele, de multe ori o usurare. Aceea ca nu fac nimic gresit.

lSi mi-am schimbat si modul in care gandesc. Inainte obisnuiam sa cataloghez oamenii cu o usurinta mai mare, dupa aparente. Cand tipa aceea timida si silitoare sau din contra, fata care parea sclifosita si de bani gata iti devine colega, desi nu credeai niciodata ca ar face videochat, iti schimbi modul in care vezi lucrurile.

Asta e perspectiva mea despre cunostintele pe care le poti intalnit in studioul Paradiz si felul in care asta m-a ajutat sa ma cunosc mai bine. Tu ai si alte intamplari? Daca vrei sa le povestesti cu noi, lasa-ne raspunsul intr-un comentariu! Pe data viitoare!