Lumea evolueaza constant. Realitatea, asa cu o stim noi, se schimba rapid. Tehnologia intra in vietile noastre pentru a ne face fiecare zi mai usoara si mai dinamica. Asa ca ma gandeam, cum va arata viitorul videochatului peste 5 ani? Va fi tot sub semnul evolutiei tehnologice?

Specialistii spun ca, incepand cu anul viitorul, realitatea virtuala va fi un fenomen din ce in ce mai prezent. Astfel, vom putea fi intr-un loc, fara sa fim acolo de fapt, cu ajutorul dispozitivelor VR. Si cum videochatul a fost intotdeauna un pioner tehnologic, imi imaginez ca va adopta si acest trend destul de rapid, intrucat dispozitivele, odata devenite accesibile, vor putea fi utilizate si de persoanele de rand.

240_f_119404755_prgsgtwy5vnmilwuahy86616sbiutyiiImi inchipui cum va arata lumea videochatului high-tech, plina de oportunitati si inovatie. In primul rand, schimbarea va fi cel mai tare resimtita de catre membri, care vor avea impresia ca se afla in aceeasi incapere cu modelele. ,,The next level”, ca experienta si senzatie. Cu fiecare sesiune online, admiratorii modelelor se vor simti ca in vizita la acea tipa cu care isi doreau de mult timp un date. Si cum orice date nu se rezuma la un schimb de replici fugitiv, sesiunile private vor fi mai lungi si mai selective. Deci, bineinteles, si mai profitabile.

Cred ca si modelele vor resimti diferit experienta. Gandindu-ma ca cineva este in camera mea, vede ce vad si eu, simte ce simt si eu, imi da o stare de exaltare si entuziasm. Ce-i drept, cred ca in prima instanta ar fi ciudat, pentru ca nu mai controlezi ce vede interlocutorul de la capatul liniei. Fiind o transmisiune 3600, nu mai ai controlul asupra detaliilor, cum ar fi sa alegi tu cand sa dai zoom in sau sa muti camera intr-o anumita pozitie. Insa, in acelasi timp, nici nu trebuie sa te mai obosesti sa schimbi unghiul de transmisie de fiecare data cand iti cere membrul. Daca vrea sa vada tabloul ala abstract din spate, apasa pe telecomanda si gata, il vede. Numai gandindu-ma la toate schimbarile implicate pot sa-mi imaginez cat de interesanta va deveni in anii urmatori spatiul virtual pentru cei care lucreaza in domeniul videochatului. Imi inchipui cum vor primi fetele de la Paradiz aceste schimbari, atunci cand se vor implementa. Vor fi sceptice, vor fi entuziasmate?

3Dar daca, spre exemplu, nu doar membrii vor purta ochelarii de realitate augmentata, ci si fetele. Daca se vor putea intalni intr-un spatiu virtual. Cum ar arata acel date?  Daca ai putea sa te transpui in orice loc sau peisaj iti doresti? Un fel de Avatar al senzatiilor reale! Camerele de lucru cu aspect glossy cu care ne-am obisnuit ar disparea si ar fi inlocuite cu sesiuni pe malul oceanului sau in restaurante fancy, de la celalalt capat al lumii. Bineinteles, totul la nivel imaginar.

Alte voci spun ca viitorul videochatului ar putea reprezenta o lume a hologramelor. Pentru membri, mirajul fetei visurilor lor va fi la un privat distanta, cu impresia realitatii mai palpabila ca niciodata.

Voi cum vedeti viitorul videochatului high-tech? Vi-l imaginati diferit? V-ar placea sa lucrati intr-un astfel de joc virtual?