Probabil cel mai uzat, arhidiscutat si invocat mit este urmatorul: videochatul inseamna prostitutie. Unii zic ca da, altii zic ca ba.

Pentru a raspunde, sa vedem ce inseamna cei doi termini, adesea folositi ca echivalenti:

PROSTITUTIE s. f.: Act prin care o persoana consimte sa intretina, in mod obisnuit, raporturi sexuale cu un numar nedeterminat de parteneri pentru bani sau anumite avantaje.

shutterstock_88410703resize

„Videochat“: dex-ul nu ofera niciun raspuns, insa explicatia general acceptata este urmatoarea: o forma de comunicare online, platita, prin intermediul unei camera web si a unui calculator conectat la internet.

Deci, din start, prostitutia se diferentiaza de videochat prin natura sa: prostitutia presupune raporturi sexuale, iar videochatul doar sa comunici cu o alta persoana.

10671447_710849378985900_7425339677563073294_n

Din asta intelegem ca in primul caz persoana care practica prostitutia este expusa unor riscuri:  sa fie exploatata, batuta, sa contacteze boli venerice, sa fie santajata. Cel mai mare risc al prostitutiei este sanctionarea cu inchisoarea, intrucat in majoritatea tarilor este ilegal si pedepsit de lege.

A face videochat este un job legal, in care esti protejata de riscuri precum escorta, exploatare, boli, santaj, barfa si scandaluri. Nimeni nu te atinge, nu te raneste, faci doar ceea ce-ti doresti, fiind libera sa-ti stabilesti propriile limite. De asemenea, ai posibilitatea sa-ti imbunatatesti cunostintele de engleza, franceza, de comunicare, cultura generala, lucruri pe care le poti folosi si-n viata de zi cu zi. Un alt aspect important este faptul ca, la un studio de videochat serios, lucrezi cu carte de munca, lucru care-ti aduce multiple beneficii: legalitate, vechime pe cartea de munca, dreptul la asigurare medicala, concedii de odihna, chiar pensii private sau asigurare de viata. Deci, realitatea este ca videochatul nu inseamna prostitutie.

bon

Cel de-al doilea mit consta in ideea ca videochatul este imoral.

IMORAL adj.,  1. adj. (rar) neetic, nemoral. (Aspecte morale si imorale.) 2. adj. v. corupt3. adj., s. depravat, desfranat, destrabalat, dezmatat, stricat.

Contrar principiilor morale sunt deci coruptia, depravarea, desfranarea. As adauga faptul ca este imoral sa  cersesti, sa comiti faradelegi pentru a-ti atinge diferite scopuri etc. Ca model de videochat doar comunici cu o persoana sau mai multe care au o nevoie: de afectiune, de atentie, de frumos. Ai libertatea sa dansezi, sa canti, sa faci bani exact asa cum iti doresti. Nu lezezi pe nimeni, iar castigurile tale sunt asigurate de admiratorii care considera ca-i meriti. Bine inteles, ai posibilitatea de a face tot ce-ti doresti, in anumite limite, dar atat timp cat nu deranjezi pe nimeni si nu faci nimic ilegal, videochatul este un job complet moral.

confident-woman-smile

Un alt mit des intalnit este acela conform caruia o persoana care este model de videochat va fi privita diferit de apropiati sau societate.

In primul rand, daca lucrezi intr-un studio de videochat serios, acesta iti va proteja identitatea, oferindu-ti discretie si confidentialitate. Alegerea de a spune ca faci videochat iti apartine doar tie si nimanui altcuiva. Este un job individual si doar tu decizi daca vrei sau nu sa faci public acest aspect. Chiar si asa, un model de videochat nu face, asa cum am specificat mai sus, nimic imoral, denigrant sau ilegal ori de care ar trebui sa-i fie rusine.

Videochatul este o modalitate de a castiga bani, cinstita si sigura, care te ajuta si pe plan personal: inveti sa comunici mai bine, sa asculti si sa deprinzi aptitudini de psiholog, fiind in fiecare zi in contact cu zeci de oameni, cu diferite probleme si experiente. Mai mult, inveti cum sa fii mai feminina, avand grija de imaginea si gesturile tale.

red

Iti permiti sa-ti traiesti viata asa cum doresti, avand venituri considerabile, iar visurile tale pot depasi stadiul de proiect. Nu in ultimul rand, acest job te poate ajuta si in viata de cuplu, intrucat inveti tehnici de seductie si dansuri senzuale.