Orice inceput este dificil, mai ales daca iti doresti sa fii model de videochat. Incercand sa iei o decizie, iti pui singura piedica, gasind argumente contra, gandindu-te la ,,ce-o sa spuna x sau y” sau, pur si simplu, nestiind pe cine sa intrebi. Pentru a-ti usura acest pas, Mirela, un model care lucreaza de 2 ani la Paradiz, a fost de acord sa ,,dea din casa” si sa-ti impartaseasca experiente, secrete si sfaturi din culisele videochatului.

PR Paradiz: Ma confrunt des cu aceasta intrebare, pe care ti-o adresez la randu-mi si tie: de ce videochat?

Mirela: ,,Pentru ca studenta, pentru ca timp liber, pentru ca rasfat.” Glumesc, nu e doar atat. Mie nu mi-a trecut niciodata prin minte ideea de a face videochat. Pana intr-o zi. O amica m-a invitat la o cafea si, din vorba-n vorba, mi-a marturisit ca face videochat. Pe moment, n-am stiut cum sa reactionez. Eram mirata pentru ca era una din fetele super ok, in care aveam incredere. Citind nedumerirea pe chipul meu, mi-a explicat ce inseamna videochatul in cateva cuvinte: o galerie foto profesionala, realizata in studio de o domnisoara fotograf, un profil asemanator cu cel de Facebook, o camera video si-un calculator conectat la Internet. Mi-a povestit apoi cateva faze amuzante si a inceput sa-mi surada ideea. Asa am ajuns la Paradiz, in mai 2013. Si de atunci n-am mai plecat.

girls_talking_on_sofa

PR Paradiz: Spune-le cititoarelor noastre ceva despre videochat, un lucru pe care nu-l pot afla din alta parte.

Mirela: Come to Paradiz! (rade) Fetelor, videochatul nu este despre ,,deschisul picioarelor”, cum se vehiculeaza. Nu e despre banii castigati usor sau despre filmele xxx. Faceam mai devreme o comparatie cu Facebook. Poate parea absurd, avand in vedere faptul ca vorbim totusi despre un job adult. Insa nu e. Gandeste-te ca-ti deschizi pentru prima data un profil de Facebook sau pe orice alt site de socializare despre care nu stii nimic. Iti trebuie poze pentru galeria foto, informatii de impartasit si prieteni cu care sa-ti faci ,,o retea virtuala”. Toate acestea iti sunt asigurate de studio: sedinte foto gratuite, traineri care sa te ajute sa-ti construiesti profilul si care te vor ghida in lucrul pe site-urile de videochat. Pe langa asta, daca nu stii limba engleza, la Paradiz avem si o profesoara de limbi straine.

b8

Dupa asta, incepe jobul in sine. Deja ai o identitate (FICTIVA) pe site-urile de profil. Spre exemplu, te numesti Clara. O tipa blonda, careia ii plac excursiile la mare si are senzualitatea la degetul mic. Incepi sa interactionezi cu utilizatorii, denumiti ,,membri”. Logandu-te des, la fel cum procedezi si pe un site de socializare, ei te vor cunoaste (ceea ce vrei tu sa stie despre tine), se vor imprieteni cu tine, te vor indragi, iar unii probabil se vor indragosti. Si vor intra, de cate ori esti online, sa discute cu tine. Uneori, conversatia poate duce in zona eroticului. Niciodata nu am dezmintit asta. E ca o intalnire: se poate termina cu ,,Urci la o cafea?” sau cu ,,Abia astept sa discutam data viitoare. Te sarut!”. Depinde in primul rand de tine, de cat esti de priceputa in ale conversatiei. Iar etapa asta se repeta cu fiecare admirator online in parte. Acum nu e neaparat sa respecti cliseul discutiilor, trebuie sa fii si putin inventiva. Dar lucrurile acestea vin de la sine, pe parcurs.

PR Paradiz: Din punctul tau de vedere, videochatul este ca oricare alt job?

Mirela: Este si nu este. Nu rade! Este un job obisnuit din punct de vedere al organizarii: ai un contract de munca, un regulament de ordine interioara, colegi de serviciu si un program, lejer ce-i drept. La asta se adauga faptul ca primesti un salariu si ca ai responsabilitati: sa te trezesti pentru a veni la munca, sa-ti faci turele, sa te aranjezi inainte de a intra online si… cam atat! 😀

PR Paradiz: Si nu este un job normal deoarece… ?

Mirela: Cum ar putea sa fie? In functie de cat esti de organizata, iti poti permite un concediu in fiecare luna. Nu esti il_340x270.665403786_qqxkrestrictionata sa vii intr-o anumita zi, la o anumita ora la munca. Daca nu ai chef sa lucrezi luni, ai libertatea sa vii sambata. Daca nu esti prietena cu trezitul dimineata (ca mine), poti sa vii dupa-amiaza. Unde mai pui faptul ca salariul ti-l hotarasti singura. Nu esti restrictionata de nimic. Vrei mai mult, te straduiesti mai mult, simplu.

Si-ar mai fi, nu-mi vin toate in minte, insa stiu sigur ca mama, care are un job obisnuit, nu e dusa acasa cu o masina de lux, nu primeste coliere de aur sau parfumuri renumite pentru corectitudine, nu petrece cu colegele etc. Si nu e vorba ca n-ar merita, ci de faptul ca un job ca toate celelalte nu-ti ofera aceste beneficii.

PR Paradiz: Mirela, iti multumesc pentru timpul acordat si pentru sinceritate. Sper ca am adus ,,un strop de lumina” fetelor nedumerite in privinta videochatului. Pentru restul, e simplu ca buna ziua: suni la unul din numerele: 0749.028.802, 0756.166.255 sau trimiti un e-mail pe adresa: office@paradiz.ro si afli tot ce vrei sa stii. Astept pareri, intrebari si promit sa vin cu raspunsuri pertinente si sincere. Aici, pe blogul Paradiz. 🙂