Va vine sau nu sa credeti, iata ca am ajuns si pe ultima suta de metri ai acestei perioade in care ne-am aflat in starea de urgenta si care ne-a dat tuturor atatea batai de cap! Si, da, trebuie sa recunoastem: indiferent de cat de bine am gestionat lucrurile in tot acest timp, in mod inevitabil pluteste in aer dorinta noastra comuna de a reveni la acea „normalitate” cu care eram obisnuiti.

Un lucru e clar, putem concluziona faptul ca oamenii, in general, sunt inzestrati cu o capacitate fantastica de a se adapta oricaror circumstante (asta fiind poate una dintre cele mai importante calitati umane), insa nu putem sa nu resimtim acel entuziasm caracteristic oricarui astfel de moment, in care nu vom mai fi nevoiti sa experimentam acel sentiment de „obligativitate”.

Desi atat la nivel organizational toate acele masuri pe care le-am respectat cu atata strictete si cu maxima seriozitate (fiind perfect constienti de implicatiile care vin la pachet cu o astfel de situatie de pandemie) au presupus eforturi din partea noastra, a tuturor, in special la nivel mental ideea ca ni s-au impus o serie de restrictii a fost cea care a generat, de fapt,  un grad mai mare de stres. Suntem oameni! Ne place sa fim liberi si ne place sa simtim in orice moment ca fiecare alegere ne apartine. Iar acesta este doar unul dintre motivele pentru care o astfel de perioada a fost, fara dar si poate, o provocare. Pentru oricine!

Insa la PARADIZ, cel mai profesionist studio de videochat din Iasi am reusit sa ne mobilizam in asa fel, incat sa transformam aceasta provocare in ceva pozitiv, din care sa putem invata ceva in plus despre noi, despre cat de important este calmul si atitudinea proactiva, despre cat de uniti pot fi oamenii care fac parte cu adevarat dintr-o echipa, chiar si in conditii de distantare, despre personalitatea fiecaruia dintre noi si despre felul in care ne putem ajuta, sustine si motiva unii pe ceilalti in momente de criza.

Ar fi absurd sa spunem ca a fost usor, insa putem spune ca am tinut fruntea sus, ca nu ne-am lasat coplesiti de gravitatea situatiei, ca ne-am focusat mereu pe a gasi solutii (in locul scuzelor de tot felul), ca ne-am indreptat in permanenta atentia asupra nevoilor modelelor noastre de videochat, atat din punct de vedere organizational, cat mai ales mental. Se spune ca atata timp cand lucrurile sunt mereu „roz”,  nu vei sti niciodata cat de puternic esti si ca numai in momente de criza iti vei putea da seama de potentialul pe care il ai. Din acest motiv ni s-a parut esential sa constientizam faptul ca tocmai aceste aspecte, momente si intamplari pe care le catalogam a fi negative, in mod obisnuit, sunt cele care scot la iveala adevarata noastra natura. In astfel de momente avem ocazia de a deveni mai empatici, mai implicati, mai rationali si, de ce nu, poate mai buni decat varianta noastra de ieri.

Suntem mandri de fiecare dintre modelele noastre de videochat de la PARADIZ, de fiecare membru al staff-ului, de fiecare si de toti cei care fac parte din povestea PARADIZ! Ne bucuram ca am ajuns cu bine pana in acest punct si nu uitam ca vor mai exista o serie de reguli bine stabilite si in perioada imediat urmatoare, insa avem increderea ca vom reusi sa le gestionam asa cum se cuvine.

Vorba poetului:

„Va fi bine!”

Pana data viitoare,

Lady Di