Adu-ti aminte cu cata ardoare iti doreai cand erai copila sa cresti, sa fii femeie adulta.

Cum visai ca fiecare jucarie pe care o tineai in mana e un obiect real, de om adult. Adu-ti aminte ce mandrie simteai de ziua ta, cand mai adaugai un an si erai din ce in ce mai aproape de varsta fagaduintei, de maturitatea odata cu care sperai sa se sfarseasca toate problemele si toate regulile care atunci pareau atat de absurde.

Visai la cum o sa termini scoala si odata cu ea vor disparea si toate cerintele celor din jur cu privire la performantele tale si toate judecatile lor despre ce reprezinti tu ca om, raportat doar la reusitele tale si la ceea ce stii sa faci.

Dar esti acum, aici, ai trecut de varsta majoratului, poate ai si incheiat socotelile cu scoala si POC!, te-a lovit realitatea de om adult.

Ca viata, in lipsa regulilor stabilite de parinti si profesori nu este doar lapte si miere, ca banii se castiga greu, respectul celor din jur si mai greu, si in general toate neplacerile tale legate in trecut de controlul parintilor, acum sunt mult mai dezirabile decat viata de om matur.

Cum timpul nu il poti da inapoi, tot ce poti face este sa isi stergi fruntea de frici si sa iti creezi viata de adult la care visai. Este greu, teribil de greu, te va costa nervi, dureri de stomac, de inima si de cap, lacrimi si cateodata, urlete.

Insa nu este imposibil si nimic nu te limiteaza. Si cred ca, oricat de cliseistic suna, viata este si asa cum ne-o creionam. Nimic nu pica din cer. Exista oportunitati pe care le fructifici sau oportunitati pe care le ratezi, despre asta e vorba.

Dar daca tot timpul si energia ta sunt dedicate in a iti face viata la care aspiri, nimic nu va sta in calea ta. E matematica, e legea atractiei, e efort sustinut, e binecuvantare, poti sa ii dai ce nume vrei. Doar retine: lucrurile vor merge in directia dorita de tine daca esti dispusa sa iti creezi drumul respectiv.

Cunosc femei care au pornit de la posibilitati zero si au ajuns sus de tot. Si nu le-a cazut din cer nimic, din contra, munca depusa a fost una titanica. Am avut colege la Paradiz care, atunci cand ne-am cunoscut, considerau o binecuvantare salariul minim pe economie. Aceleasi femei se straduiesc azi sa ofere salarii cat mai motivante angajatilor lor. Pentru ca au venit, au vazut despre ce e vorba, au muncit si au avut ambitia de a isi crea un business propriu.

Despre asta este viata de adult: incercare-esec-incercare, intr-un cumul nelimitat de succesiuni, pana formula duce la succes.

Astazi insa, sarbatorim ce a ramas mai pur, mai inocent si mai jucaus din noi. Sa va pastrati pentru totdeauna copilaria în suflet, precum o raza de lumina, caci asa viata voastra de adulti va fi cu mult mai frumoasa. La multi ani!