Cati dintre voi nu ati auzit replica asta macar o data in viata? Si nu-i asa ca de cele mai multe ori a venit din partea unor persoane pe care nici macar nu le cunoastem sau nu ne cunosc atat de bine? E un sindrom fantastic, in care in functie de job-ul pe care il ai, se va decide nivelul de respect pe care ti-l vor acorda cei din jurul tau.

Ne plac atat de mult etichetarile, incat ajungem sa simtim de foarte multe ori nevoia de a plasa totul in categorii cat mai clare, ca sa stim in permanenta cu ce-avem de-a face. Si nu cumva sa ne ia ceva prin surprindere!

Dar oare nu este asta una dintre erorile primordiale? Aceea de a cataloga persoanele din jurul nostru? Si la ce ne ajuta un astfel de obicei? Daca stai bine sa te gandesti, oamenii pot fi de-a dreptul surprinzatori si fascinanti si te poti trezi oricand in ipostaza unei alte celebre replici conform careia „Poti sta o viata intreaga langa un om si tot sa nu stii cine este!” Nimeni nu poate fi definit in termeni atat de simplisti! Si cu atat mai putin, aruncat intr-o categorie anume, in functie de job-ul pe care alege sa il faca! Locul de munca este doar un singur aspect din tot ceea ce „il defineste” pe acel om si nu este nici pe departe suficient pentru a sti cine este cu adevarat acea persoana! Poate ca acea persoana care matura strazile noaptea este un om extraordinar! Insa cum ai putea sa stii lucrul asta, daca din start nu i-ai acordat niciun fel de credibilitate, tocmai din cauza felului in care isi castiga existenta?

Iar daca lucrurile stau asa… atunci la ce ne mai serveste catalogarea? Nu este asta o atitudine complet superficiala?  Si cand vine vorba despre videochat, lucrurile parca se agraveaza si mai mult. Cu toate ca in timp perceptia asupra acestui domeniu a evoluat considerabil, inca mai exista situatii in care persoanele care aleg sa lucreze ca model sunt stigmatizate in modul cel mai infantil cu putinta.

Cu totii stim ca in Iasi exista foarte multe studiouri de videochat, ceea ce inseamna ca foarte multe persoane aleg sa faca asta si ca fiecare dintre noi are cel putin o cunostinta care lucreaza in domeniu. Si atunci… care este cea mai sanatoasa atitudine pe care o poate avea un model de videochat cand vine vorba despre aceasta stigmatizare?

Asumarea! Asta este cel mai bun lucru pe care il poti face atunci cand pornesti la drum in acest domeniu. A fi model de videochat poate fi o poveste cu doua taisuri. Pe de o parte iti poti asuma, cu fruntea sus propriile alegeri, suta la suta, sau poti incerca sa te ascunzi fata de cei din jur. Insa nu uita ca nu te vei putea ascunde niciodata de tine insati!

Cu alte cuvinte, felul in care te percepi tu insati este cel mai important lucru! Tu esti cel mai important om din viata ta si indiferent de cum alegi sa iti traiesti viata, primul lucru pe care trebuie sa il ai in vedere este propria stare de bine. Si abia mai apoi pe a celor din jurul tau. Ai crede ca asta inseamna egoism, insa nu e deloc asa! Daca tu nu esti fericita, sansele sa poti oferi fericire celor din jurul tau sunt minime. Totul incepe cu tine si sunt convinsa ca ai auzit replica asta de suficient de multe ori. Iar daca te opresti o secunda si te gandesti ce inseamna asta cu adevarat, atunci vei reactiona in consecinta.

Stima de sine a modelelor de videochat de la PARADIZ din Iasi nu are de suferit din cauza judecatilor de valoare exterioare! Aici am inteles de mult ca libertatea oricarui om este un principiu esential si ca trebuie respectata asa cum se cuvine. Si tot la PARADIZ am inteles ca a fi model de videochat nu este echivalent cu lipsa valorilor morale, ca nu este nimic gresit in a lucra in acest domeniu si ca etichetarile de orice fel nu-si au rostul. Iar cei care inca mai arunca astfel de judecati de valoare negative in stanga si in dreapta sunt persoane care inca nu au ajuns la acel nivel de intelegere legat de particularitatile acestui domeniu.

Modelele de videochat de la PARADIZ sunt acele persoane care au inteles ca nu sunt datoare cu explicatii de niciun fel celor din jur, ca fiecare om isi traieste propria viata asa cum considera mai bine de cuviinta si ca nici macar oamenii cu adevarat importanti din viata fiecaruia dintre noi nu au dreptul de a hotari pentru noi (si in locul nostru) felul in care „trebuie” sa arate propria noastra existenta.

Daca alegi sa lucrezi in domeniul videochatului, adu-ti aminte care sunt motivele pentru care faci asta. Si atata timp cat tu insati esti impacata cu propriile alegeri, atunci nu mai ai pentru ce sa te ingrijorezi.

Singurul om din viata ta pe care nu trebuie sa il dezamagesti vreodata esti tu! Nu parintii, nu prietenii, nu iubitul! Fiecare dintre acestia isi traiesc propria viata, iar tu pe a ta! Nimeni nu traieste in locul tau, iar daca nu te vor putea accepta asa cum esti tu, cu tot ceea ce presupune alegerile tale, atunci intreaba-te daca ei sunt cei pe care iti doresti sa ii ai in jurul tau!

Nu lasa ca cei din exterior sa te defineasca! Invata sa crezi in tine, sa iti sustii cauza, sa nu te lasi prada parerilor nimanui! Invata sa tii capul sus si sa stii in permanenta cine esti! Numai asa vei atrage persoanele potrivite in viata ta, care te vor aprecia in adevarata ta autenticitate.  Iar asta e ceea ce ne dorim cu totii, nu-i asa? Sa fim iubiti, apreciati, sustinuti exact pentru felul in care suntem noi insine, ca oameni! Si nu pentru felul in care si-ar dori altcineva sa fim!

Pana data viitoare,

Lady Di