Ne vine sau nu sa credem, suntem deja la jumatatea lunii Decembrie si ne indreptam cu pasi rapizi catre finalul unui an care a fost marcat de un set de provocari cu totul diferite de cele cu care ne-am confruntat in trecut. Si cu toate acestea, iata-ne inca aici, in propriul nostru PARADIZ , mai motivati, mai uniti si de ce nu, poate mai intelepti. Calculat la rece, acesta este „scopul” oricarei incercari, de orice tip ar fi ea. Acela de a ne ajuta sa crestem, sa ne oprim pentru un moment din iuresul vietii cotidiene si sa ne reamintim de lucrurile cu adevarat importante.

Deseori, noi, oamenii, cu slabiciunile noastre putem aluneca pe acel drum pe care tindem sa uitam ca nimic nu este garantat, ca toate acele aspecte ale vietii noastre pe care le consideram ca fiind firesti trebuie pretuite in fiecare secunda pentru ca ne pot fi luate cu atata usurinta si ca este esential sa ne bucuram de tot ceea ce ne inconjoara pentru ca nimic nu „ni se cuvine” pur si simplu. Sa nu fim indiferenti, sa nu devenim insensibili, sa nu luam totul de-a gata, ci sa fim recunoscatori pentru toate lucrurile acelea „marunte”!  Din ele este alcatuita viata noastra, din lucrurile „marunte”. Dintr-o iesire la o cafea cu prietenii, din imbratisarile celor dragi, din momentele pe care le petrecem impreuna, iar daca toata aceasta perioada de izolare ne-a invatat ceva, atunci poate ca aceasta este cea mai importanta lectie.

Libertate! In fond, asta este cuvantul esential care caracterizeaza fiinta umana! Asta este dorinta cea mai intensa pe care o nutrim cu totii in adancul fiintei noastre si asta e ceea ce ne dorim cu adevarat. Libertatea de a fi noi insine, de a nu depinde de nimeni si de nimic, de a ne exprima exact asa cum simtim, de a nu fi constransi, de a nu face compromisuri. Iar la o analiza mai aprofundata, dorinta asta de libertate este si cea care le motiveaza pe modelele noastre de videochat de la PARADIZ din Iasi. De ce? Pentru ca alegand job-ul de model, aceasta dorinta se poate materializa in asa masura, incat poate schimba radical viata oricarei persoane care ajunge in PARADIZ. Si cea mai buna dovada in acest sens sunt exact ele, colegele noastre din Iasi care isi traiesc visul alaturi de noi. Ele sunt cele care si-au castigat libertatea de a trai o viata diferita, de a evada din proverbiala cursa a hamsterului, de a se putea focusa mult mai mult pe toate celelalte aspecte ale vietii, odata cu eliminarea stresului financiar. Ele sunt cele care nu s-au simtit in pericol de a-si pierde locul de munca din cauza pandemiei, ele sunt cele care au stiut in fiecare secunda ca venind la munca nu se expun riscului de imbolnavire pentru ca in PARADIZ au fost luate toate masurile de rigoare inca din prima zi. Ele sunt cele care au inteles ca a fi responsabil si echilibrat este esential in aceasta perioada si ca siguranta proprie inseamna siguranta tuturor, iar faptul ca am reusit sa traversam toate aceste luni fara momente critice spune multe.

Toate acele restrictii care ne-au fost impuse in decursul acestui an au avut nu doar efecte la nivel economic asupra celor implicati in toate domeniile de activitate vizate in mod direct si indirect. Mult mai puternice sunt efectele de natura psihologica pe care le-am resimtit cu totii. Insa in PARADIZ lucrurile au stat un pic diferit. Cu siguranta, inclusiv domeniul videochatului a fost afectat, dar felul in care fiecare dintre noi a stiut sa gestioneze intreaga situatie a dictat dinamica interna a lucrurilor. Foarte multe domenii de activitate din Iasi (si nu numai) au fost nevoite fie sa-si sisteze activitatea pentru anumite perioade de timp, fie s-au regasit in fata faptului implinit de a pune efectiv punct si de a o lua de la capat in alta directie, dar in PARADIZ am reusit sa mentinem o linie constanta a „normalitatii”. Da, am respectat cu totii reguile impuse, ne-am restructurat din foarte multe puncte de vedere la nivel organizational, insa toate eforturile noastre au fost incununate de succes. Modelele noastre de videochat, atat din Iasi, cat si din Bucuresti si-au putut continua activitatea in conditii perfecte de siguranta si confort psihic, nu au cazut prada fricii, panicii si disperarii, ci si-au pastrat zambetul pe buze si au mers mai departe cu capul sus. Va mai trece un timp pana cand ne vom putea bucura din nou de tot ceea ce ne este inca „refuzat” in momentul de fata, dar asa cum nimic nu dureaza pentru totdeauna, inclusiv aceasta perioada va lua sfarsit. Iar daca vom putea sta drepti in ziua in care totul va fi doar o amintire, atunci inseamna ca vom fi reusit! Iar noi stim ca succesul este singura noastra varianta!

Spre final de an, acesta este spiritul PARADIZ! Privim cu incredere in viitor, cu speranta ca ne-am insusit temeinic lectia de viata pe care ne-a oferit-o 2020 si ca in noul an ne vom putea folosi de toata aceasta experienta acumulata, in cel mai proactiv mod.

Pana data viitoare,

Lady Di