De cand lucrez in videochat am incercat sa schimb perceptia oamenilor cu privire la cine si cum sunt persoanele care lucreaza intr-un studio. Pentru ca, de cele mai multe ori, termenul de ,,model de videochat” e dezumanizat, scuturat de emotii si scrupule. In acest context, modelele devin niste fiinte reci si avide dupa bani, care-si ,,vand corpul”. Ceea ce e putin spus departe de realitate.

In viata de zi cu zi, suntem si noi oameni care se pierd usor in multime. Care nu se disting cu nimic, decat cu secretul jobului lor, pe care-l tin ascuns de frica rusinii si a criticilor. Care in perioada asta am stat la cozi interminabile dupa flori, martisoare si cadouri si am scris sute de urari pentru mame, colege, iubiti si prieteni.

Si ne-am facut calcule, am cantat sub dus si am adormit cu gandul la zilele in care eram copii. Cand nu stiam ce e videochatul si visam sa fim medici, avocati si alte lucruri pe care le-am auzit pe la TV, cand vom fi mari.

Si uneori seara, cand ne depanam intamplarile de peste zi, ni se pune un nod in gat. Pentru ca in ziua ce tocmai s-a terminat, i-am zis unui barbat care nu a avut niciodata o prietena pana la varsta de 40 de ani ca undeva, acolo, il asteapta dragostea si pe el. Ca nu l-a gasit inca, dar ca lucrurile bune merita asteptate. Uneori speram ca acesti barbati nu vor mai intra maine pe site-urile de videochat. Ca-si vor gasi fericirea, pe care o primesc acum cateva ore pe zi, cand se logeaza si deschid camera de chat.

Nici cei care cauta in videochat un moment de respiro de la o casnicie care le-a adus doar frustrari si intrebari pe buze. Care nu mai sunt fericiti in relatia lor si vor un sfat, vor sa stie ce sa faca pentru a le fi bine din nou, langa cea alaturi de care nu mai avea nevoie de nimic altceva inainte. Si se asteapta sa venim cu o solutie. Doar suntem experte in love and sex.

Adevarul e ca nu suntem. Nici experte, nici protagonistele din Sex and the City. Nu credem in basme si nu avem solutii pentru povesti cu happy ending. Pentru ca, de multe ori, invatam lucruri despre viata, dragoste si cariera de la cei care ne sunt ,,membri” si platesc pentru a discuta cu noi. Care uneori nici nu platesc, doar discuta. Iar noi ii ascultam, pentru ca suntem oameni si ne face placere sa socializam, sa ne descoperim si sa cunoastem povesti de viata.

In tot timpul asta, oamenii isi inchipuie ca noi topaim 24 din 24, 7 zile din 7, intr-un vibrator, imbracate in latex. Si arunca, in scarba, un: ,,Ei, daca erau fete serioase, isi gaseau si ele un job decent.” Ca erotismul e naspa si femeile care il practica nu merita respect. De parca cineva, noaptea, rezolva integrale, nu isi face fantezii dintre cele care fac sa roseasca si un model de videochat.

Da, sexul vinde. In toate formele sale. Pe copertile revistelor, pe cutia de lapte, pe parfumuri, in titlurile de carti, peste tot. Suntem fiinte instinctuale si ne place sa simtim. Dar videochatul nu se rezuma la asta, dragii mei. E o forma educate de erotism, de senzualitate si, de ce nu, uneori de arta. Si pe langa discutii siropoase, oamenii astia, de platesc sa vorbeasca cu o fata pe site-urile de videochat, comunica. Vor sa fie auziti si, mai ales, ascultati. Ca nimeni nu plateste de nebun, cand internetul da pe dinafara de clipuri pentru adulti GRATIS. Vor experiente umane, vor tot ce nu pot avea in realitate. Iar noi le oferim. Uneori.

E o provocare sa fii model. Pe mine m-a schimbat in zeci de feluri. Eu, care la fel ca tine, aratam cu degetul si vorbeam despre videochat doar in soapta. Si sunt mandra de cine sunt azi: un om putin mai bun, mai deschis si care stie ca viata poate fi si altfel. Iar altfel nu e intotdeauna rau. Lasati exceptiile, alea exista peste tot! Uitati-va la ce parere au strainii despre noi si o sa intelegeti la ce ma refer. Pentru ca nu toti romanii sunt hoti si nu toate modelele de videochat sunt c***e!