“Santa baby, slip a sable under the tree for me
Been an awful good girl…”

Well, acesta este spiritul la Paradiz in ultima vreme. Liste de cumparaturi, cadouri, tinute, programari la saloane, toate aceste mici detalii ne ocupa mai mult sau mai putin dragut existenta in ultima saptamana. Am impodobit bradul in toate sediile Paradiz si, incet- incet, Mosul isi face simtita prezenta.

Fie ca este vorba de cadouri de la partenerii nostrii, fie ca e vorba de un Mos Craciun Secret, baza bradului nostru incepe sa se aglomereze si nu putem decat sa spunem suntem tare incantate. [Mai nou, cand ajung la Paradiz imi fac de treaba prin preajma bradutului sa vad ce a mai aparut nou sub el, cu emotie ca poate ma asteapta si pe mine un cadou. Inca nu am gasit nimic, insa stiind cat de cuminte am fost, mi-am zis sa mai astept pana in ajun.]

Entuziasmate nu suntem doar de cadouri, care sunt mai impresionante si frumoase parca de la an la an, ci si de pauza binemeritata pe care o avem. Mini- vacanta pe care fiecare din noi o dedica celor dragi. Momentul de respiro in care rupem o felie aburinda de cozonac, momentul cand ne imbratisam familia, momentul in care, adulti fiind, suntem pupati pe crestetul capului precum pruncii.

Sarbatorile de sfarsit de an nu sunt insa doar despre daruri, cozonaci si primitul colindatorilor. Sunt despre retrospective, liste bifate (sau nu!- deh, frigiderul e mai aproape ca sala de fitness), dorinte implinite si luni care una dupa alta ne-au adus zambete, clipe frumoase, petreceri, vacante, hohote nesfarsite de ras, dar si momente care ne-au smus o lacrima. Pe acestea vreau sa le lasam in urma. Daca ar fi sa am vreo putere, as cere sa opresc toata durerea din lume: de dinti, de cap, de suflete. Sa inlocuiesc orice clipa petrecuta in tristete cu o zi plina de rasete si voie buna.

Dar nu am puterea asta. Pot insa sa sper. Sa sper ca 2018 ne va aduce in doze mici si dese bucurie, zambete, clipe calde alaturi de cei dragi, si multi, foarte multi bani. Pentru ca avem nevoie de ei, fie ca cel care zambeste la o pereche noua de pantofi esti tu sau un copil nevoias. Pentru ca, mai fatis, sau, din contra, mai discret, adoram sa facem fapte bune.

Vreau ca in 2018 sa fim mai buni, cea mai buna versiune a noastra de pana acum. Ca oameni, ca echipa, ca familie. Imi doresc ca 2018 sa cuprinda familia Paradiz de prosperitate, si mai multe “To do”-uri bifate la lista cu fiecare an ce trece! Merry Christmas, Paradiz!