Noua, oamenilor, ne place sa punem etichete, in general. Neaparat!
De ce? Ca sa stim in fiecare secunda cu ce-avem de-a face! Vrem sa definim in termeni cat mai exacti totul! Pentru ca tot ceea ce e nou ne sperie! Si tot ceea ce este diferit ne sperie. Si ne sperie in asa masura, incat initial avem tendinta de a respinge tot ceea ce nu putem identifica si clasifica in categorii clasice.
Ne place sa fim in siguranta, in acel “comfort zone” in care nimic nu deranjeaza timpanele constiintei. Iar in secunda in care apare pe radar acel iceberg cu potential de catastrofa, ne ascundem in spatele degetului care arata taios catre pericolul iminent.
Si totusi, de ce o facem? Mecanism de autoaparare, nu-i asa? Ce poate fi atat de infricosator cand vine vorba de nou, de diferit, de iesit din tiparele mentale clasice cu care ne-am obisnuit?
De ce inca ne mai sperie persoanele cu orientari sexuale diferite de cele pe care am fost indoctrinati sa le consideram “normale”?

De ce ii respingem? De ce le punem etichete? Si de ce ii judecam atat de aspru? Inca…
Doar pentru simplul motiv ca sunt diferiti? Cine a stabilit care sunt standardele dupa care aruncam asemenea judecati de valoare? Societatea? Majoritatea?
Dar oare nu e totul doar o chestiune de perspectiva? Oare nu cumva de partea cealalta a baricadei anormalitatea este aici? La ea acasa, in aceste judecati de valoare pe care le atribuim cu atata usurinta, fara a cauta substratul lor?
O minte cu adevarat deschisa si educata va putea intelege cu usurinta ca lucrurile nu se reduc la vesnicul “alb” versus “negru”, ca cele doua aspecte nu se afla in conflict, ca “alb” si “negru” vin la pachet, intre cele doua relatia fiind mai degraba una de mutualitate, nu de polaritate. Si ca intre ele exista, fara indoiala, atat de multe nuante de gri…Si e atat de frumos!
Asta da savoare peisajului!
O minte antrenata este capabila nu numai sa accepte, dar si sa se bucure de toate aceste nuante si de farmecul pe care ele il ofera.
Da, poti fi model la videochat indiferent care sunt orientarile tale sexuale! Abia aici iti pot garanta ca te vei simti un om liber!
Aici nu avem prejudecati! Le-am educat de mult! Aici ne intereseaza sa invatam, sa ascultam, sa ne povestesti tu cine esti! Aici nu facem greseala de a judeca atat de superficial un om, incat sa il respingem dintr-un motiv atat de pueril. Aici am depasit de mult asemenea bariere mentale antice.

Videochatul este o lume deschisa, poate printre cele mai deschise dintre domenii, iar etichetele de orice fel nu-si au locul.
Vei fi primita cu bratele deschise, te vei simti interesanta, apreciata, respectata in unicitatea ta!
Te vei putea exprima exact asa cum esti tu, vei putea fi tu insati. Pentru ca aici toate mastile cad!
Este un proces, inca vor mai exista tabere “pro” si “contra”.
Insa nu aici! Aici e o lume libera!
Si la fel esti si tu!

 

LadyDi