Girl, pentru tine ce inseamna respectul de sine? Aud deseori chestia asta ca argument impotriva videochatului. Sa faci cafele de trei ori pe zi sefului, sa te trateze de parca i-ai datora ceva, sa nu-ti fie respectat timpul liber, sa nu poti sa emiti o opinie in fata autoritatii, sa fii privita cu ochi buni doar daca lingusesti si, mai ales, sa nu-ti fie respectate drepturile? Asta e echivalentul respectului de sine pentru tine?

 

Atunci cand iti pierzi identitatea si dintr-o  persoana cu drepturi, opinii si alegeri libere devii doar un numar intr-o companie, sa stii ca ti-ai pierdut demult respectul de sine.

Videochatul nu vine cu constrangeri de nicio natura. Nu-ti  impune nimeni ce sa faci, nu te transformi in jucaria erotica a nimanui. Poti sa-ti exprimi feminitatea si senzualitatea in ce mod doresti, la fel ca atunci cand esti la un date cu cineva. Iar permitandu-ti sa fii femeie si sa te simti bine in pielea ta, in timp ce esti adorata de barbati care isi doresc sa te cunoasca si sa discute cu tine nu inseamna sa-ti pierzi respectul de sine, pentru ca doar tu hotarasti ce si cum vrei sa faci intr-o sesiune online. Asadar, a avea libertate de alegere inseamna tocmai faptul ca-ti sunt garantate integritatea si respectul.

Nu fac videochat pentru a nu dezamagi

Te gandesti ca vei dezamagi pe cineva daca vei face videochat? Dar in fata cui trebuie sa raspunzi?

A parintilor? Ei au avut deja o viata pentru care sa ia decizii: a lor.

A iubitului? Pai nu era iubirea lipsita de judecati de valoare si plina de acceptare a celuilalt pentru ceea ce este si nu pentru ceea ce ne-am dori noi sa fie?

A prietenilor? Dar cine sunt ei sa-ti spuna ce ai dreptul sa faci si ce nu? Prietenii ar trebui sa fie acolo pentru a te sprijini, indiferent de drumul pe care TU hotarasti sa-l parcurgi!

Singurul om pe care nu trebuie sa-l dezamagesti in viata asta esti TU! Pentru ca tu esti singura persoana care va fi mereu acolo, in aceasta calatorie numita viata. Asadar, ia decizii care sa te multumeasca pe tine si care sa fie in concordanta cu valorile tale, nu ale altora! Daca asta inseamna sa te apuci de videochat, fa-o! Pentru ca este dreptul tau sa fii fericita si nimeni nu-ti va putea aduce asta pe termen lung, in afara de tine!

Stay strong! Champions sometimes fall, but they always get up and rewrite history!