Weekend-ul trecut eram in club, vorbeam cu fetele, cand un tip pe care il stiu o saruta pe o tipa. Alta decat prietena lui. Intrigata, pe la o bucata de seara, fac conversatie cu el. Il intreb daca nu mai este cu Alexandra, prietena lui. Raspunsul lui m-a frapat: ,,Ba da, dar.. si ea face videochat.” Am ramas masca. Cu alte cuvinte, daca ea este model, asta ii da lui dreptul sa o insele. Putea sa zica orice altceva, ca ii place sa-si traiasca viata, orice. Dar el a considerat ca cea mai buna scuza este cea ca ea face videochat si acest lucru i-ar fi dat lui vreun drept in plus.

llAsta mi-a amintit faptul ca, uneori, chiar si cele mai apropiate persoane, care se presupune ca ar trebui sa te sprijine ,,la bine si la rau”, te judeca in lipsa. Sau poate, pur si simplu, dragostea neconditionata nu e chiar atat de lipsita  de conditii. O realitate urata, dar deseori adevarata.

Si acum ma adresez voua, celor care aveti iubiti care nu lucreaza in domeniul videochatului. Asa cum am mai spus-o si cu alte ocazii, tine doar de voi daca alegeti sau nu sa ii spuneti cu ce va ocupati. Insa daca o faceti, sa nu simtiti vreodata ca ar trebui sa fiti altfel decat considerati, doar pentru ca el este circumspect in privinta jobului vostru. Incercati sa-i explicati ca nu este ca si cum l-ati insela, ca este doar un loc de munca, ce incepe si se termina odata ce intrati si iesiti de pe usa studioului.

Este adevarat ca o viata se construieste in doi si ca bazele unei relatii sanatoase se fondeaza pe comunicare, deschidere si prin decizii de comun acord. Insa asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la ceea ce iti doresti, la lucrurile care te privesc in mod direct, atunci cand el este de alta parere.

mmIntr-adevar, atunci cand iubesti, esti dispus sa faci compromisuri. Insa eu cred ca intelegem gresit notiunea de compromis, care nu inseamna sa faci ceva impotriva dorintelor tale, doar ca sa-i fie lui bine. Nu, compromisul este o intelegere de comun acord, prin care voi doi va atenuati parerile vehemente si incercati sa ajungeti la un numitor comun. Pentru ca, daca iti vei baza relatia pe ideea ca cel mai orgolios castiga, videochatul va fi doar primul dintr-un lung sir de concese. De la cum te imbraci, unde iesi, cu cine te vezi, cum varuiti peretii si ce scoala trebuie sa urmeze cel mic.     

In incheire, as avea cateva sfaturi pentru acelea dintre voi, noi in domeniul videochatului, care v-ati ,,lovit” de parerile contradictorii ale iubitului vizavi de job.

In primul rand, nu mai simtiti nevoia sa va justificati, nu sunteti cu nimic mai prejos ca el. El poate fi mecanic, inginer sau aviator. Daca maine si-ar da seama ca ar vrea sa se apuce de videochat sau sa calatoreasca pe Marte, voi v-ati opune? Daca raspunsul este nu, atunci si voi aveti acelasi drept.

De asemenea, e bine sa constientizati ca nu sunteti nevoite sa-i oferiti explicatii pentru ce faceti cu banii, daca nu e reciproc. Doar pentru ca tu castigi mai bine, asta nu-i ofera lui drepturi suplimentare. ,,Ce-i al meu, i-al meu, iar ce-i al tau e tot al meu” ar trebui sa se aplice doar in cazul ciocolatei! Restul se bazeaza pe corectitudine si respectarea proprietatii celui de langa tine.

erNu in ultimul rand, nu acceptati sa fiti inselate, pe motiv ca ,,si voi faceti videochat”! Ati gasit o cale, la fel de buna ca oricare alta, pentru a va descurca. In afara unui program mai relaxat si a unei griji in minus pentru facturi, mare lucru nu s-a schimbat. Daca sunteti un cuplu de mult timp si locuiti impreuna, sunt sigura ca videochatul a fost o sansa la o viata mai buna pentru amandoi. Sau nu. La urma urmei, e doar decizia ta cu privire la felul in care iti gestionezi castigurile.

Oricum ar sta lucrurile, nu uitati ca nimeni nu are dreptul sa va puna alegerile sub semnul indoielii. Daca asta nu-l afecteaza cu nimic pe cel de langa voi, lucrurile ar trebui sa continue la fel de frumos ca inainte. Daca nu este asa, atunci poate ar trebui sa-ti pui intrebari cu privire la persoana iubita.

In cele din urma, o relatie ar trebui sa te faca un om mai bun si o femeie mai fericita. Bineinteles, reciproca este perfect valabila. Pentru ca intr-o relatie nu poate fi vorba despre calai si victime, supusi si mereu victoriosi, indiferent de sexul cel care isi proclama suprematia.