O prietena isi cauta de munca. Bine, e abia la redactarea CV-ului. Motiv pentru care m-a sunat sa-mi spuna ca s-a blocat la partea cu aptitudinile. M-a-ntrebat ce e mai bine sa scrie: ,,fire extrem de organizata” sau sa includa ,,punctualitatea” la competente? Care ar fi o minciuna mai putin strigatoare? Pentru ca vorba vine intre noi, niciuna nu o definesc. Insa aceste skill-uri se cer, iar prin urmare nu te poti prezenta in fata unui angajator si sa-i spui: ,,Sunt o fire extrem de comunicativa, insa privind organizarea, uneori ma-ntreb cum reusesc sa-mi leg singura sireturile!”.

Asta m-a dus cu gandul la cliseele pe care angajatul si angajatorul si le ,,servesc” la inceput de drum. Managerul isi prezinta stuff-ul ca o echipa ,,tanara si dinamica”, chiar daca ei stau 9 ore pe zi la birou, 5 zile pe saptamana. Candidatul pluseaza si se caracterizeaza ca fiind o fire extrem de responsabila, desi pana in prezent nu a reusit sa aiba grija de un hamster. Si lista poate continua.

E un cerc vicios si singura solutie ar fi: ,,Nu ma-ntreba si n-am sa te mint!”. Motiv pentru care, la Paradiz, am hotarat sa renuntam la protocolul caracteristic si sa ne prezentam asa cum suntem. Pentru ca, nu-i asa, promisiunile nerespectate sunt mai dezamagitoare decat minciunile.

t

Ca sa ne cunosti mai bine, ti-am pregatit o lista cu ce este si ce nu va fi niciodata Paradiz.

 

Decalogul studioului Paradiz

 

 1. Suntem deschisi si sinceri. Daca vrei sa stii ceva, intreba-ne si iti vom raspunde. Nu ne ascundem dupa deget si asteptam acelasi lucru de la tine.
 2. Nu ne intereseaza experienta ta in munca. Responsabilitatea se invata, iar caracteristicile job-ului sunt diferite de la o firma la alta. E ok daca ai lucrat si in alta parte, insa pe noi ne intereseaza mai putin cunostintele din domeniu si mai mult comportamentul candidatului.
 3. E ok sa gresesti. Suntem oameni si ni se intampla tuturor. Important este sa iti dai silinta sa faci mai bine data viitoare.
 4. Nu suntem o echipa dinamica. Ne deplasam agale din camerele de lucru spre bucatarie sau living. Singurul sport pe care-l practicam este mersul pe loc, in pauza, la cafea. Dar vom merge la sala si vom manca nuci si avocado. De luni.
 5. Nu incurajam politicile mincinoase. Noi nu avem bonusuri de angajare, ne rasplatim angajatele pentru corectitudine, performanta si recomandare. Prin urmare, persoanele care lucreaza cu noi au ales Paradiz pentru onestitatea, respectul si aprecierea pe care il acordam lor si muncii acestora.
 6. Nu iti impunem targete, ti le stabilesti singura. Prin urmare, nu te va atentiona nimeni ca se aproape ziua de salariu si nu ai reusit sa-ti indeplinesti sarcinile. Muncesti pentru tine, impreuna cu noi.j
 7. Stim ca o sa intarzii uneori sau ca o sa-ti moara acelasi papagal de doua ori intr-o luna. Si da, trezirea dimineata poate fi uneori dureroasa. Dar ne straduim sa te intelegem si sa fim oameni. Speram sa fie reciproc.
 8. Suntem constienti ca nu toate fetele fac din videochat o cariera sau un job de succes. De aceea unele dintre voi veti avea un alt job sau veti sta mai putin alaturi de noi. Este ok, atat timp cat exista comunicare si un acord mutual si legal din ambele sensuri.
 9. Nu ai nevoie de CV pentru a fi parte din echipa noastra. Asa evitam intrebarile si raspunsurile previzibile si ajungem sa ne cunoastem cu adevarat. In schimb, vom purta o discutie deschisa, la o cafea, in care vei afla tot ce vrei sa stii despre noi.
 10. Stim ca nu suntem studioul numarul 1 in tara. De aceea ne straduim mai mult.
 11. Nu ne plac cliseele. De aceea Decalogul Paradiz are 11 puncte.

Cum s-ar spune, asta suntem si cu asta defilam. Daca vrei sa ne cunoastem si sa fii parte din echipa noastra, scrie-ne pe office@paradiz.ro sau contacteaza-ne la unul din numerele de telefon: 0756.095.716 / 0756.166.255. Esti la un apel distanta de jobul care ti va asigura o viata cu mult mai putine griji! Te asteptam cu drag, esti binevenita oricand!