M-am gandit sa abordez un subiect sensibil: societatea, videochatul si moralitatea. Deseori mi se pune intrebarea: de ce promovez videochatul?

In primul rand, intentia mea ca om este sa incuraj fetele sa munceasca, indiferent de alegere. Daca reusesc sa le ambitionez sa se ridice de pe scaun si sa inceapa sa faca ceva pentru viata pe care si-o doresc, consider ca mi-am indeplinit datoria. Oricum ar fi, alegerea le apartine. Unele prefera sa nu lucreze pe perioada facultatii si se descurca greu, altele isi gasesc un job cu norma intreaga care le rapeste din timpul liber si cel acordat cartii, iar o alta parte se angajeaza la un studio de videochat, pentru ca le ofera anumite avantaje create special pentru ele: program flexibil, organizat in ture, astfel incat sa poata sa ajunga la cursuri, libertate mai mare in perioada examenelor etc. Sfatul meu: nu lasati timpul si sansele sa treaca pe langa voi, nu va mai intalniti cu ele niciodata!

In al doilea rand, promovez independenta femeilor. Vreau sa cred ca nu o sa devina desuet sa-ti porti singura de grija, sa evoluezi pe propriile forte. Fetelor, nu va agatati de vreun iubit potent financiar si nu faceti compromisuri care va vor aduce nefericirea intr-un final! Nu vreau sa dau exemple negative de asa-zisa ,,evolutie” pe cai nepotrivite, fiecare dintre noi cunoastem cate-un exemplu. Descurcati-va singure, ,,dati din coate, gasiti-va un drum si construiti-va viata asa cum meritati!

productmockup

In ceea ce priveste videochatul, il promovez nu doar pentru ca acesta mi-este jobul, puteam la fel de bine sa lucrez in alta parte, ci pentru ca nu mi se pare o activitate dezonoranta sau care ar putea sa-ti aduca prejudicii. Pana la urma, ce este videochatul? Conversezi cu persoane din strainatate in mediul online, adevarata identitate ti-este protejata, site-ul este banat in tarile in care ai cunoscuti si este foarte greu de accesat unui utilizator de rand. Dar problema este alta: oamenilor nu le convine faptul ca o femeie s-ar putea folosi de senzualitate pentru a-si castiga existenta. Ce este de fapt in neregula cu asta?

Da, frumusetea este un atu, iar istetimea este sexy. Faptul ca majoritatea isi inchipuie ca fetele de la videochat stau intr-un fel de sex shop si fac semne obscene cat este tura de lunga este total gresit. Videochatul a evoluat. Oamenii acestia (n.r. utilizatorii site-urilor) cauta emotii si ajung sa creeze legaturi, prietenii cu modelele de pe site-uri. La fel ca pe un site de socializare, cand abia astepti sa intre RoxiFetitaDulce92 ca sa ,,chatuiti”.

Dar care este cu adevarat problema? Faptul ca unele sesiuni de chat se incheie cu un: ,,vrei sa urci la mine” virtual? Si pana la urma, cine ne invata ca sexualitate si senzualitatea, sub orice forma a sa, este o rusine si ca trebuie folosita doar cu barbatul cu care te-ai casatorit, evident, in scopul procrearii? Societatea. Aceeasi societate care ne invata faptul ca femeile care aleg sa-si ,,consume pasiunea” intr-o relatie sunt ,,dame usoare”, iar barbatii, Don Juani. Ca barbatul este dator sa incerce, iar femeia sa refuze. Nu vreau sa sune sexist, ci pur si simplu sa intelegeti ca nu aveti niciun motiv sa va rusinati cu alegerile voastre si ca aveti dreptul sa va bucurati de senzualitatea si tineretea voastra, fara sa va simtiti prost si fara sa dati cuiva explicatii pentru asta.

Promovez videochatul ca o solutie pentru femeile care vor sa-si castige existenta, intrucat nu este o alta forma de prostitutie, asa cum se vehiculeaza. Nu este nimic gresit in a fi sexy si a fi apreciata financiar pentru asta. De cand a devenit corpul tau o rusine si singurul mod de a ti-l purta este acoperit? Daca nu este rusine sa faci topless la mare, sa pozezi nud sau sexy in reviste glamour si sa apari sumar imbracata pe scena sau la TV, de ce ar fi rusine sa faci videochat? Pana la urma, in mai toate situatiile, scopul este acelasi: sa obtii confirmare si remuneratie, singura diferenta o constituie faptul ca, in celelalte situatii, motivul este exprimat indirect. Daca ar trebui sa ne fie rusine cu corpul nostru, am face dus imbracati si copii pe intuneric. Este doar o problema de mentalitate si de educatie prost inteleasa.a girl

Sfatul meu: fii mandra cu tine si cu alegerile tale, ti-ai castigat acest drept in momentul in care ai facut ceva ca sa razbesti in viata. Indiferent de alegerea facuta, si mai ales daca lucrezi ca model de videochat, trebuie sa te respecti si sa nu te simti vreodata prost ca nu ai renuntat la visurile tale, ca nu te-ai conformat intr-o societate care iti spune ca e mai bine sa ingrijesti batrani in strainatate decat sa fii model de videochat.

Stiu ca ai crescut si ai realizat ca viata este chiar mai grea decat atunci cand erai mica si sperai la o schimbare ca prin minune, la Feti Frumosi si Zane care te vor scoate din necaz si saracie. Este, intr-adevar, o optiune de moment, pentru ca nimeni nu iese la pensie din videochat. Un moment in care ai forta si entuziasmul necesar ca sa-ti cladesti un viitor, in care rezisti stresului si reusesti sa faci fata si la doua joburi: unul pentru cariera si celalalt pentru a-ti plati rata la masina sau casa. Si ai toate motivele sa te simti mandra de tine pentru asta.

P.S. Daca toate companiile ar fi la fel de axate pe oameni cum sunt studiourile de videochat, am avea o tara cu oameni mai fericiti, mai putin stresati si mai multumiti cu jobul lor. Si, cu siguranta, rentabilitatea firmei ar fi mai mare.