UN NOU INCEPUT

A mai durat o saptamana pana cand Ionela si-a facut o idee despre ce inseamna videochatul si care sunt studiourile din Iasi. Hotarata sa-si ia viata-n maini, s-a prezentat la usa studioului Paradiz cu un bagaj, in care avea dospite toate visurile sale, ramase pana atunci la poarta realitatii.

Povestea sa a impresionat, la fel ca multe altele, care ni s-au destainuit la masuta cocheta din clubul studioului. Pentru ca, in pofida asteptarilor, la videochat ajung de multe ori femei cu istorii despre care s-ar putea scrie carti, nu dame de o calitate indoilenica.

Pe Ionela am primit-o cu caldura si am asigurat-o de faptul ca aici ca avea nu doar un loc de munca, atat timp cat isi va dori sa aiba realizari, ci si prieteni adevarati, care o vor sustine in realizarea dorintelor cele mai de pret.

SCHIMBAREA

Trainingul Ionelei a durat doua saptamani. Desi lipsita de experienta, a compensat cu dorinta enorma de a invata si de a iesi din bula in care isi traise toata viata. Era una dintre cele mai determinate modele: ajungea mereu la timp la program, isi respecta turele, absorbea precum un burete sfaturile pe care i le ofereau adminii si astfel, a inceput usor, usor, sa aiba incasari care sa-i asigure o chirie impreuna cu copii in Iasi.

A durat cateva luni pana cand Ionela s-a pus cu adevarat ,,pe picioare” si s-a schimbat considerabil. Ochii sai tristi s-au luminat, zambea mai des si ii inspira pe cei din jur cu optimismul si curajul sau de a o lua de la capat.

Mai mult, dintr-o femeie simpla, Ionela a inflorit. A devenit cocheta, dulce la vorba si atenta la nevoile celor din jur, demonstrand ca inainte de a putea sa iubesti pe ceilalti, trebuie mai intai sa te iubesti pe tine.

A mers la teatru, a vazut dupa mult timp un film la cinema si a plecat pentru prima data intr-un weekend la mare, cu cei mici. Cat despre viata conjugala, Ionela a hotarat sa divorteze, pentru ca a realizat ca nu exista cale de intoarcere, intr-un mariaj care nu mai dadea semne compatibile cu intelegerea si fericirea.

VIATA DE FEMEIE FERICITA

Au trecut doi ani de cand Ionela s-a apucat de videochat. Intre timp, a hotarat sa-si continue studiile, inscriindu-se la o Postiliceala de Asistenta Medicala, unde a intrat fara taxa. In urmatorii ani, Ionela isi doreste sa devina asistenta intr-un spital de copii, deoarece este foarte atasata de cei mici si vrea sa fie sprijin si pentru alte femei care se afla la inceput de drum in cea mai frumoasa meserie a lor: cea de mama.

Si nu e singura, are alaturi pe cel care astazi o respecta si o apreciaza pentru femeia minunata care este, un alt partener, alaturi de care Ionela si-a gasit linistea si fericirea.

MORALA

Ce voiam sa va spun… Ionela este un model de reusita in viata. O femeie delicata la trup si chip, dar care a gasit forta de a o lua de la capat, din nou si din nou. Un om care a inteles ca nu poti controla intotdeauna ce se intampla in jurul tau, dar ai mereu puterea asupra modului in care reactionezi la ceea ce ti se intampla.

Ca ea sunt sute, poate mii de femei, numai in tara aceasta. Nu toate s-au luat la tranta cu viata, nu toate au ales videochatul ca solutie, insa cele care au avut curaj sa iasa din linie si-au gasit adesea linistea si implinirea.

Daca si tu esti o femeie care, asemeni Ionelei, stii ca vrei si poti mai mult, nu mai astepta! Poate ca viata nu ti-a rezervat, pana in prezent, cele mai frumoase clipe. Poate ca nu ti-a adus implinirea visurilor pe care ti le doreai, insa tu poti oricand sa faci o schimbare. Indiferent daca ai 20 sau 50 de ani, nu este niciodata prea tarziu. Pentru ca acolo unde exista dorinta, exista si putere!

Mult succes, dragelor, in creionarea propriului destin, asa cum il visati voi!