Chiar daca aceasta perioada nu este neaparat una dintre cele mai usoare, iar asta din cauza numeroaselor restrictii pe care este absolut necesar sa le respectam cu totii, nu inseamna ca nu putem alege sa privim partea plina a paharului in asa fel, incat sa putem transforma intreaga experienta in una ce ne va servi din mai multe puncte de vedere.

Parte din training-ul de care beneficiaza modelele de videochat de la PARADIZ din Iasi este legat si de felul in care sa gestioneze diversele situatii cu care se confrunta, atat in mediul online, cat si in viata de zi cu zi. Job-ul de model de videochat nu este unul atat de facil precum s-ar putea crede. Este un job in care starea mentala a modelului este esentiala si care va influenta intr-o proportie extrem de mare rezultatele pe care acel model le va avea.

Iar atunci cand stresul cu care se confrunta la munca se cumuleaza cu cel din viata de zi cu zi, lucrurile pot deveni din ce in ce mai greu de gestionat, iar disperarea isi poate face aparitia destul de usor. Si tocmai pentru a preveni o astfel de alunecare atat de periculoasa, modelele de videochat de la PARADIZ au parte de consiliere pas cu pas, pentru a putea depasi intreaga perioada cat mai usor cu putinta.

A reusi sa iti pastrezi cumpatul si optimismul in momente de criza de orice fel este esential pentru ca numai in felul acesta nu vei lasa ca factorii externi sa iti determine starea interioara. Mereu vor exista fel si fel de „intamplari” care ne pot afecta intr-o maniera mai mult sau mai putin placuta. Acesta este motivul pentru care o astfel de constientizare devine atat de importanta. Altfel, risti sa devii o persoana mereu posomorata, care nu va reusi sa priveasca lucrurile in ansamblu, ci se va focusa strict asupra acelui lucru care nu „merge conform planului”, iar asta va atrage dupa sine o stare psihica extrem de vulnerabila. Iar atunci cand devii atat de vulnerabil, vei atrage ca un magnet acelasi tip de experiente care sa iti confirme acea stare de vulnerabilitate. Ai observat lucrul asta? „Un necaz nu vine niciodata de unul singur!” Da, este vorba exact despre acest fenomen. Insa daca vrei sa iesi din acest cerc vicios, sunt necesare niste masuri la fel de importante precum cele de distantare sociala.

Asadar, ce e de facut in situatii de acest tip? Mai intai trebuie inteles faptul ca totul incepe de la tine si ca tu esti principalul personaj in propria-ti viata. Este nevoie de o anumita forta interioara pentru asumarea unei astfel de responsabilitati, deoarece instinctul nostru, al oamenilor este cel de a da vina pe oricine altcineva sau pe orice fel de factori exteriori pentru a ne motiva „nefericirea”. Insa o astfel de atitudine nu te va ajuta prea mult in incercarea de a iesi din situatia cu pricina si cu cat te vei autocompatimi  mai mult, cu atat vei acumula din ce in ce mai multa frustrare si vei aluneca precum un bulgare de zapada intr-o prapastie in care nu iti vei dori sa te afli.

Schimbarea se poate produce in momentul in care vei incerca sa privesti lucrurile dintr-o perspectiva noua, cea in care sa realizezi ca nu este o idee buna sa dai factorilor exteriori atat de multa putere asupra ta, ci sa intelegi ca tu esti cel care iti poti controla starea interioara. Poate parea un lucru extrem de greu de facut, insa cu putin exercitiu vei observa cat de usor este, de fapt, sa fii tu cel care decide felul in care isi doreste sa se simta. Am putea sa o numim distantarea de propria minte.

Si poti incepe sa faci asta prin a-ti acorda un timp anume special pentru tine, in fiecare zi! Indiferent cat de multe responsabilitati ai crede ca ai si ca toate sunt prioritare, cea mai mare responsabilitate pe care o ai este in primul rand fata de tine! Atata timp cat tu nu te vei afla in starea de spirit potrivita, nu vei avea foarte multe de oferit celor din jur! Asadar, incepe cu tine! Ofera-ti macar zece minute pe zi in care sa fii doar tu cu tine si in care sa iti poti indrepta intreaga atentia asupra propriei persoane, fara a te mai gandi compulsiv la tot ceea ce se intampla, la tot ceea ce merge prost si la tot ceea ce ai de facut. Lasa toate gandurile sa vina si sa plece, nu le cataloga si nu le lasa sa te chinuie, ci pur si simplu fii martor al intregului proces narativ care se petrece in mintea ta. Si indiferent ce alegi sa faci in cele zece minute (fie ca bei un ceai sau pur si simplu stai de unul singur intr-o incapare, in liniste completa), cauta sa faci din asta o obisnuinta. Si nu cauta sa te fortezi sa fii vesel sau optimist sau increzator sau sa te gandesti „la ceva frumos”. Ci pur si simplu respira! Vei observa in timp cat de benefic iti va fi acest exercitiu.

Sigur ca lucrurile nu se opresc aici! Acesta este doar primul pas, insa este un punct de plecare extrem de bun. Si este unul dintre obiceiurile pe care modelele de videochat de la PARADIZ si l-au insusit deja! Iar asta face diferenta!

Nu, nu trebuie sa ne crezi pe cuvant! Experimenteaza! Incearca pe propria-ti persoana! Vei fi surprinsa intr-un mod cat se poate de placut!

Pana data viitoare,

Lady Di