Oricat de mult ne-am dori sa ne trezim intr-o dimineata ca dintr-un vis ciudat si acest personaj negativ numit COVID-19 sa fi disparut ca prin minune, lucrurile nu sunt chiar atat de simple. Da, suntem cu totii constienti de faptul ca povestea asta cu care ne confruntam deja de ceva timp nu este una care se poate rezolva peste noapte, dar puterea noastra sta tocmai in modul in care reactionam (atat la nivel individual, cat si colectiv) vis-a-vis de tot ceea ce se intampla in jurul nostru. Iar acest lucru este valabil, de fapt, in orice situatie problematica, in fata oricarei provocari, de orice tip ar fi aceasta. Viata ne va oferi intotdeauna inca un nou test, dar cel mai important aspect de retinut este faptul ca numai asa putem creste. Daca nu am avea parte de astfel de momente, posibilitatea noastra de a ne dezvolta ca oameni ar scadea exponential. Prin urmare, indiferent de cat de dificil ni s-ar parea acest proces, el este unul cat se poate de benefic pentru noi.

Si poate ca acest aspect este mai greu de sesizat atunci cand ne regasim prinsi in iuresul evenimentelor, insa cu siguranta vom putea trage concluziile de rigoare la finalul crizei COVID-19. Totul tine de atitudinea pe care o avem in aceasta privinta. Pentru ca daca ne focusam doar pe aspectele negative ale acestei pandemii, atunci sansele ca noi sa putem depasi aceasta problema devin din ce in ce mai scazute. Insa daca reusim sa vedem si cealalta fata a monedei, vom realiza cat de multe lucruri avem de invatat din aceasta provocare. COVID-19 devine astfel poate unul dintre cei mai mari „mentori” de care am avut parte la nivel global in ultimii ani si care ne poate transforma fie in victime, fie in invingatori.

Pe langa cele la nivel psihologic, parte din efectele pe care aceasta situatie le creeaza sunt de natura economica, foarte multe domenii de activitate avand de suferit pierderi majore la acest capitol. Iar aceste efecte se extind inclusiv asupra domeniului videochatului, atat in Iasi, cat si la nivel national si international.  Poate ca nu la fel de majore, comparativ cu segmentul HORECA, de exemplu, insa cu certitudine se inregistreaza si aici pierderi. Au existat si aici cazuri de studiouri de videochat care au fost nevoite sa-si inceteze activitatea pentru ca nu au reusit sa tina lucrurile sub control, insa la PARADIZ ne putem mandri cu faptul ca in toata aceasta perioada am gestionat cu succes multitudinea de schimbari  care au survenit. Capacitatea de a te adapta in orice situatie este una dintre virtutile cele mai de pret cand vine vorba de managementul oricarui domeniu de activitate. Prin urmare, o triere inevitabila a avut loc si in ceea ce priveste videochatul.

La ora actuala putem afirma cu toata increderea faptul ca PARADIZ ofera cel mai sigur loc de munca, atat in Iasi, cat si in Bucuresti, din toate punctele de vedere pe care pandemia COVID-19 le vizeaza. Iar asta pentru ca am tratat lucrurile cu cea mai mare seriozitate inca din start si nu am lasat garda jos niciun moment. Acea „relaxare” care s-a instaurat la finalul starii de urgenta declarate la nivel national a avut ca efect o diminuare a vigilentei, insa nu si la PARADIZ! Noi nu am pus armele jos, ci mai mult decat atat, am cautat solutii din ce in ce mai avansate pentru a ne mentine activitatea in conditii perfecte de siguranta. Asa se face ca pana in prezent am reusit sa evitam cu succes orice potential pericol, motivatia noastra fiind ca si pe viitor sa fim cat mai protejati, din toate punctele de vedere.

Grija pe care am aratat-o in toate aceste luni de zile fata de modelele noastre de videochat din Iasi si din Bucuresti si fata de fiecare membru al echipei noastre a devenit un factor care ne-a sudat si mai mult, ne-a facut sa avem si mai multa incredere unii in ceilalti, nu ne-a divizat, ci a contribuit enorm la crearea unui mediu cu adevarat special, in care confortul psihic generat de faptul ca ne-am simtit in siguranta a facut, fara dar si poate, diferenta. La PARADIZ panica si deznadejdea nu s-au instaurat nicio secunda, focusul nostru fiind in permanenta pe gasirea de solutii si nu pe abandonul in fata pericolului. Iar noi credem ca asta este motivul principal pentru care modelele noastre de videochat si-au pastrat capul sus si zambetul pe buze si au traversat mult mai usor intreaga drama generata de COVID-19! A contat atat efortul individual, cat si cel colectiv, iar noi putem spune cu mandrie ca asta inseamna PARADIZ si ca suntem pregatiti sa fim invingatori pana la final!

PARADIZ nu este un simplu studio de videochat, un simplu loc de munca! Este un mod de viata, o mentalitate, o stare! Da, chiar si in situatii de criza! Sau mai ales in situatii de criza!

Pana data viitoare,

Lady Di