Cu siguranta ai auzit vorbindu-se despre videochat macar o data in viata si cu siguranta ti-ai pus si tu intrebarea asta:

“-Cine sunt fetele de la videochat?”

Iar raspunsul parca e invaluit intr-un mister cu un farmec aparte.  Pentru ca ne atrage ca un magnet! Da, ne place sa judecam din exterior si sa ne excludem cat se poate de categoric din domeniile pe care le consideram tabu si cu care simtim ca nu rezonam, insa realitatea este ca tocmai aceste subiecte ne incita si ne starnesc imaginatia. Si oricat de mult am vrea uneori sa defaimam si sa blamam persoanele care aleg sa lucreze in domenii mai putin „obisnuite”, fara indoiala asta constituie sarea si piperul in multe dintre discutiile noastre.

Barfa este, probabil, unul dintre cele mai des intalnite si mai lipsite de sens „pacate”. Oamenilor le place sa arunce cu ochiul in curtea vecinului, iar asta se intampla, de cele mai multe ori, din motive cat se poate de personale. O persoana care va barfi o va face, in primul rand, din cauza ca este nemultumita de propria viata, cautand in acest fel sa-si refuleze propriile insatisfactii  in incercarea de a-i dobori pe cei din jur. Iar asta in ideea in care „daca si ceilalti au parte de probleme in viata, atunci inseamna ca si eu sunt pe acelasi nivel”.

Insa asta este un lucru cat se poate de superficial si nu ajuta cu nimic in rezolvarea problemei care sta la baza unui astfel de comportament. Aruncand judecati de valoare negative asupra celor din jur nu iti va imbunatati cu nimic propriile circumstante! Ba mai mult, te va incarca si mai tare si te va face sa continui trendul negativismului. Iar asta nu este niciodata o solutie!

Da, foarte multa lume alege ca tema de barfa tocmai videochatul . Exact din cauza ca lucrurile nu mai sunt atat de secretizate ca in trecut, conducand la popularizarea din ce in ce mai acerba a domeniului. Si, prin urmare, modelele de videochat devin tinta unora dintre cele mai aprigi comentarii. De ce? Pentru ca este un subiect inca sensibil, pentru ca oamenii nu au reusit sa inteleaga pe deplin care este dinamica din spatele unui astfel de job. Si neavand o imagine de ansamblu corespnzatoare, apar negresit si falsele impresii.

Asadar, cine sunt fetele de la videochat?

Sunt oamenii din jurul nostru, prietena ta, colega ta de la facultate, vecina ta de la bloc. Nu sunt persoane venite din cu totul alta lume, de care tu nu ai auzit niciodata si unde nu exista reguli si moralitate. Si nu, nu sunt „fetele rele”, oricat de mult ai vrea sa crezi asta! Iar in spatele fiecareia dintre ele se afla o poveste de viata, de cele mai multe ori, cat se poate de surprinzatoare. Sunt fete ambitioase, care au ales sa faca ceva mai mult pentru viata lor, care nu s-au limitat la anumite conditii nefavorabile si nu si-au asumat rolul de „victima”, care au avut curajul de a-si lua viata in propriile maini si de a-si croi un drum diferit, cu riscul de a fi mai apoi etichetate.

Si da, inca mai sunt etichetate ca fiind „fete usoare”, lipsite de perspectiva si de imaginatie si, cel mai probabil, incapabile de a-si castiga existenta in alt mod.

Insa in momentul in care cineva arunca asemenea judecati de valoare…asta spune mult mai multe despre respectiva persoana, decat despre subiectul pe care il targheteaza.  Nu poti cunoaste un om strict dupa job-ul pe care il alege! Asta este o catalogare cat se poate de superficiala! Iar daca vrei sa te limitezi la acest aspect, esti liber sa o faci!

Dar cred ca ar fi mult mai benefica o evaluare completa a persoanei pe care o ai in fata ochilor, inainte de a o respinge atat de usor, inainte de a trage concluzii bazate doar pe un singur aspect, prost inteles.  Iar asta ar trebui sa se aplice in orice situatie, nu doar in cazul modelelor de videochat.

Fii un om deschis si lasa prejudecatile deoparte! Macar pentru un timp! S-ar putea sa descoperi o lume de-a dreptul surprinzatoare!

 

LadyDi