Atunci cand un model doreste sa lucreze la Paradiz, conditiile principale de angajare sunt urmatoarele: 18 ani impliniti si toate formele de munca legale respectate. Acest lucru implica un contract de munca pe o perioada nedeterminata, asigurare medicala, protectia muncii si toate taxele catre stat achitate. Noi am respectata intotdeauna legislatia, drept dovada fiind faptul ca suntem de peste 13 ani pe piata videochatului iesean. Cu alte cuvinte, suntem pionerii acestei activitati si unul dintre primele studiouri profesioniste infiintate in Iasi, care nu ar s-ar fi mentinut pe piata daca nu dadeam intotdeauna dovada de corectitudine.

Dorim sa tragem un semnal de alarma fetelor care lucreaza sau isi doresc sa lucreze in domeniu: alegeti-va cu grija studioul, informati-va si asigurati-va ca acesta respecta legile statului roman. Asa cum se precizeaza in articolul de mai jos, reprezentatii si angajatii studiourilor in care s-au descoperit ilegalitati vor raspunde in fata legii. Asadar, luati aminte: ,,inspectorii ANAF atrag atentia fetelor care vor sa lucreze legal in videochat ca trebuie sa evite studiourile evazioniste sau neinregistrate la Registrul Comertului.”

semnare-contract-job-body

In continuarea articolul aveti stirea integrala: ,,Serviciul teritorial Bucuresti al DIICOT, ANAF, a demarat o ampla ancheta de stopare a savarsirii infractiunii de evaziune fiscala intr-un caz in care sunt implicate sute de persoane cu venituri din videochat. Ancheta vizeaza persoanele care lucreaza individual, fara forme legale si care nu-si platesc taxele la stat. Persoanele anchetate au inregistrat venituri colosale intre anii 2007 si 2015, iar numarul lor este de ordinul sutelor si risca sa fie sanctionate cu inchisoare de la 2 pana la 8 pentru un prejudiciu de 76 de milioane de dolari, au declarat reprezentantii DIICOT. Anchetatorii vor duce, pentru inceput, la audieri 37 persoane din mai multe judete ale tarii, in dosarul deschis in urma unei sesizari facute de Directia Generala Antifrauda Fiscala. Printre persoanele anchetate se afla Andreea I., care lucra sub nickname-ul Fre***, cu activitate nefiscalizata de 6 ani si Mihaela N., cunoscuta pe site-urile de videochat ca Swe***, care lucreaza din 2010 si nu a declarat niciun venit din activitatea de videochat. Ele risca acum inchisoare de la 2 pana la 8 si sechestru pe bunurile proprii, pentru neplata taxelor fiscale.

Reprezentantii DIICOT au declarat ca totul a devenit o problema de timp pana vor reusi sa identifice si sa-i aduca in fata instanti toate persoanele care au pagubit statul prin neplata obligatiilor fiscale. Se estimeaza ca prejudiciul din ultimii 8 ani se ridica la suma de 76 milioane euro. In urma documentarii activitatii infractionale, autoritatile au decis sa continue descinderile la toate studiourile care activeaza fara a avea o firma deschisa pe teritoriul Romaniei. Discutam despre studiouri de apartament, unde patronul incaseaza toti banii in nume propriu si care nu respecta normele legale sau incurajeaza escorta.

Numai in ultimul an, 6 persoane care detineau studiouri ilegale si nu respectau drepturile la munca ale angajatelor au fost inculpate si risca ani buni de inchisoare, in momentul de fata procesele sunt in desfasurare. In acest sens, inspectorii ANAF atrag atentia fetelor care vor sa lucreze legal in videochat ca trebuie sa evite studiourile evazioniste, fara un site de prezentare sau neinregistrate la Registrul Comertului. Acestea trebuie sa refuze platile pe persoana fizica fara un Contract Individual de Munca. A inceput in 2015, actiunea complexa beneficiaza de intregul sprijin al autoritatilor romane. In prezent, acestia lucreaza la identificarea tuturor persoanelor care practica meseria de model videochat. Autoritatile dau asigurari ca inspectorii vor continua operatiunile si anul viitor, astfel incat videochatul sa devina o activitate in care se respecta toate normele de legalitate si de siguranta.”

Sursa: http://revistablogurilor.ro/