„Voi, astia care ati trait toata viata cu teama de ceea ce o sa spuna lumea, pana la urma, ce a zis?”

Ne pasa sau nu ne pasa?

Si nu, nu este un alt soi de a fi sau a nu fi. Pana la urma, nu asta este intrebarea.

Indiferent de ceea ce alegem sa fim, the bottom line este sa o facem asumat.

Poti alege in viata orice drum, atata timp cat pasesti pe el cu toata increderea de sine, fara sa iti tremure genunchii la fiecare pas. Ok, este posibil ca atunci cand pornesti pe un asftel de drum, cel al carierei in domeniul videochatului, intr-adevar sa iti tremure genunchii in prima faza. Si este firesc. De ce?

Pentru ca inca ne mai confruntam cu acele conceptii clasice legate de ceea ce reprezinta acest job, de tipul de persoana care alege sa faca acest lucru, de imaginea pe care si-o va creea, in consecinta.

Si aici intervin foarte multe din temerile modelelor care sunt la inceput de drum.

Este nevoie de timp si de un anumit grad de intelegere a ceea ce se intampla in spatele cortinei pentru ca, in primul rand tu, cea care ai ales sa faci acest lucru sa poti incorpora in interioritatea ta toate aceste date.

 De la tine porneste totul. Pentru ca in momentul in care tu ai inteles exact ca ceea ce faci nu este echivalentul unei etichete cu potential de denigrare, atunci si atitudinea ta va deveni foarte diferita.

Frica? Frica de ce? De obicei fricile noastre sunt multe. Si nu doar legate de ceea ce se intampla in cariera noastra, ci se extind asupra foartor multe aspecte care fac parte din personalitatea noastra. Iar aceste frici tradeaza, fara indoiala, nesiguranta. De orice fel.

Asadar, singurul mod in care putem scapa de sindromul genunchilor tremuranzi este acela de a integra cat mai corect si mai asumat in psihicul nostru ce presupune jobul de model la videochat. Atata timp cat tu iti vei gasi acel echilibru interior intre ceea ce faci in fata camerei si recompensele pe care le primesti pentru munca depusa de tine, nu va mai exista, in primul rand in mintea ta, ideea ca faci ceva „interzis„.

Iar cand tu devii constienta ca ceea ce faci nu implica niciun aspect negativ sau degradant la adresa propriei tale persoane, abia atunci vei putea explica celor din jur ce se intampla mai exact in lumea ta.

Ce o sa zica lumea?

In general lumea zice. Multe. Important este sa te intrebi „care lume?” Cine sunt cei care conteaza pentru tine si a caror parere vrei sa o iei in calcul. Celor apropiati tie le vei putea, cu siguranta, explica in detaliu ce anume inseamna sa fii model. Da, lumea este plina de prejudecati, insa asta nu se limiteaza doar la domeniul videochatului. Vei intalni de-a lungul vietii prejudecati de tot felul si mereu va exista cineva care te va judeca intr-un fel sau altul, indiferent de ceea ce alegi tu sa faci. Asa functioneaza lucrurile, ne oglindim in cei din jur si, in general, cautam acele mici „defecte” in ceilalti, tocmai din propria noastra nesiguranta. Pentru ca atata timp cat ceilalti nu sunt perfecti, inseamna ca putem rasufla usurati la gandul ca nici noi nu suntem. Asta e mecanismul care sta in spatele „judecatii lumii„.

Prin urmare, fii sigura de un lucru: vei fi judecata. Fie ca esti arhitect, pictor, contabil sau model la videochat. Insa atata timp cat tu poti merge cu fruntea sus, stiind ca nu esti cu nimic mai prejos pentru ca faci acest job, ca asta nu te face sa fii o femeie disperata sau cu moravuri usoare, ca a fi in fata camerei nu inseamna ca faci ceva ilegal sau promiscuu, atunci vei putea zambi tuturor celor care te vor confrunta cu acest lucru, fara sa iti mai pese daca ei sunt sau nu de acord cu ceea ce faci.

Este drumul tau, nu uita asta!

 

LadyDi