New year, new me. Suna atat de pregnant a cliseu, incat iti vine sa izbucnesti in ras. Crezi ca un an nou nu schimba cu nimic lucrurile, si ca atunci cand exista motivatie, poti pune “osul” la treaba si in iulie si in septembrie, la fel de bine ca la inceput de ianuarie? Nu te contrazic, iar daca nu empatizezi cu mine, poti foarte bine sa citesti articolul asta prin vara sau oricand doresti. Desi, crede-ma, ai motive sa stai cu mine pana la capat!

Inca din primii ani de facultate mi-am facut un ritual anual din a imi crea o lista cu rezolutii/ obiective/ dorinte pentru anul ce tocmai incepe. Iata asadar cum sa faci o lista de rezolutii efiecienta si realista!

  1. Less is more!

Atunci cand iti faci planul pe anul nou, pentru a nu te autosabota, eficient este sa pastrezi lucrurile la o scara minora. Astfel, nu iti  pune pe lista mai mult de 2 lucruri de importanta majora si alte 3-4 de importanta scazuta.

Exemplu de asa NU:  Masina noua , casa noua, Silueta de model VS, 20.000 euro in banca pana la jumatatea anului, 6 excursii in locatii exotice pe an, meet THE ONE & marry him, s.a.m.d.

Fii blanda cu tine. Un an, intr-adevar, poate schimba lucrurile la 180 de grade, insa nu te forta cu teluri mari, importante si multe.

Exemplu de asa DA: Masina Noua, sa descoper un loc nou, sa fac economii, sa ma tin de sala.

Nu sustin ambiguitatea si cu atat mai mult lipsa de perspectiva sau de ambitie, insa cand tragi linie, la incheierea anului vei avea o satisfactie mai mare bifand pe lista (aproape) toate obiectivele. Si, ai ghicit, este un combustibili de neegalat pentru anul urmator. Vei stii ca te poti tine de treaba lucrand la implinirea dorintelor tale cu pasi mici, din aproape in aproape.

 

  1. O lista nu este suficienta     

Nu ma refer aici ca iti faci lista cu obiective si sa ii faci 100 de copii, pe care sa ti le pui prin baie, frigider si pe oriunde poti da ochii cu ea. Ma refer la faptul ca trebuie sa iti reamintesti constant care iti sunt scopurile, dar si ce trebuie sa faci pentru a le duce la bun sfarsit. Sa le retii cu religiozitate si sa faci din ele scopul anului tau! Indeplinirea oricarui lucru necesita dedicare si efort, asa ca da tot ce e mai bun din tine – rezultatele vor fi pe masura!

  1. Axeaza-te pe lucuri care iti aduc FERICIREA

Nu umple lista cu lucruri care iti aduc doar acceptare sociala si nu au ca scop finit fericirea ta!

Oricat de neverosimil ar parea, o masina de doua ori mai scumpa decat cea pe care o detii acum nu iti va aduce de doua ori mai multa fericire! Mergand pe acelasi fir, axeaza-te pe rezolutii care iti umplu inima de bucurie, nu lista de followers de pe Insta! Fa alegeri intelepte si nu te lasa pacalita de ce e cool si ce se poarta, ci de ceea ce simti! Astfel ajungem si la punctul 4….

 

  1. Echilibreaza balanta!

Nu alerga exclusiv dupa lucrurile materiale! Printre vacante si o masina sport, noteaza-ti acolo si sa iti vizitezi mai des parintii, sa te relaxezi mai mult, sa visezi mai mult!

Asadar, draga mea, pune-ti un pahar cu sampanie si o piesa pe fundal si incepe sa scrii ce iti doresti sa aduci in viata ta in 2019 si ce vrei sa lasi in 2018: relatii toxice, obiceiuri nesanatoase, timp mort in activitati neplacute, stress.

An nou, oportunitati nelimitate si 12 luni in care poti sa iti creezi o viata de vis, devenind cea mai buna versiune a ta. Vrei sa faci asta sau sa stai deoparte, asteptand minuni?