Deseori ajung sa discut cu persoane din exteriorul videochatului, care sunt intrigate si usor revoltate de acest job. Se citeste pe fata lor dezaprobarea, iar cei mai curajosi fac un statement, de genul: ,,Cum poti sa faci videochat? Iti vinzi corpul pentru bani!”

Si e poate de inteles, pe o piata care vorbeste doar de BANI, si mai multi BANI, bani in sus, bani in jos. De parca fetele care se angajeaza in videochat ar fi niste robotei de facut bani, fara sentimente sau scupule. Studiourile care se promoveaza in acest mod le fac si modelelor un dezavantaj, intrucat oamenii ajung sa considere ca aceasta e adevarata fata a videochatului: o lume a femeilor de moravuri usoare, care viseaza sa se imbogateasca dintr-o munca usoara. Si nu e asa, in cele mai multe cazuri.

Sunt fete, oameni ca mine sau ca tine, care au o problema si gasesc o solutie in videochat. Fete normale, care n-au avut inainte treaba cu modelingul, nici cu senzualitatea in afara dormitorului, care nu se viseaza pe catwalk si nu-l invidiaza pe Bill Gates pentru averea sa. Vor doar o viata un pic mai buna. Iar noi, la Paradiz, incercam sa le ajutam sa si-o construiasca. Atat.

Cum este totusi, treaba asta cu ,,a-ti vinde corpul pentru bani?”. Ca a devenit la fel de folosita ca virgula, atunci cand se discuta despre videochat. Luand afirmatia in sens larg, daca stam stramb si judecam drept, realizam ca e doar o problema de perspectiva, intrucat toti ne ,,vindem” pentru bani.

Consultantul isi vinde sfaturile, medicul isi vinde timpul si cunostintele, salahorul isi vinde forta fizica, iar tu, prin timpul pe care il petreci la birou, iti vinzi timpul, notiunile, deprinderile si experienta pentru bani. E un schimb pe care il facem cu totii pentru a obtine resursele necesare pentru a ne descurca in viata. Pentru ca asa este structurata societatea.

Modelele de videochat isi ,,vand” timpul, imaginea, senzualitatea, sfaturile de love&sex membrilor care au o nevoie de afectiune, atentie, conversatie si stima de sine. Privita din acest punct de vedere, e o tranzactie ca oricare alta. Tabuul porneste din natura partial erotica a jobului, adesea denigrata si negata de persoanele cu o viziune mai conservatoare asupra lumii.

Insa este o necesitate ca oricare alta, la care, intr-un final, ne rezumam cu totii. Pentru ca indiferent de cat succes am avea, cati bani sau in ce cercuri sociale ne invartim, la sfarsitul zilei, cu totii simtim nevoia sa fim ascultati, sa ne simtim iubiti si apreciati. Si, evident, sa prinda contur fanteziile noastre. Pentru ca oamenii folosesc erotismul în scopuri sociale, precum reducerea tensiunilor, aprofundarea atasamentului dintre parteneri, dezamorsarea conflictelor si chiar in scopul distractiei. Asadar, unde este problema?

Va invitam sa ne lasati parerile voastre in comentarii, iar noi va vom raspunde pe blog sau pe Facebook, iar cele mai interesante subiecte/intrebari, vor fi tratate intr-un nou articol pe blogul Paradiz.

Pana data viitoare, numai bine, dragelor!